Μήνας ποίησης στο Παιδικό Μουσείο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων, οι εκδόσεις Ικαρος γιορτάζουν την ποίηση στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Τέσσερα Σάββατα αφιερωμένα σε αγαπημένους ποιητές, γεμάτα δράσεις, δημιουργικότητα & παιχνίδια!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, στις 11:00. Ο Ελύτης για παιδιά: Περιήγηση στο θαυμαστό ποιητικό σύμπαν του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 11:00. Δημιουργικό εργαστήριο με τους Νίκο Μαθιουδάκη, Μάνο Μπονάνο και Αγγελική Μπόζου, με αφορμή το βιβλίο τους “Το όνομά μου είναι… Κ.Π. Καβάφης ” και την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, με προβολές, αναγνώσεις, παιχνίδια και εικαστική δημιουργία.

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, στις 11:00. Ένα δημιουργικό πρόγραμμα γνωριμίας και εξοικείωσης με την ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου με θεατρικό παιχνίδι, κουίζ, αναγνώσεις και εικαστικές δημιουργίες, με αφορμή τα Βεγγαλικά του Αλέξη Κυριτσόπουλου και εμψυχωτή τον Χρήστο Χριστόπουλο.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, στις 11:00. Δημιουργικό εργαστήριο με τους Νίκο Μαθιουδάκη, Μάνο Μπονάνο και Αγγελική Μπόζου, με αφορμή το βιβλίο τους “Το όνομά μου είναι… Γιώργος Σεφέρης” και την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, με προβολές, αναγνώσεις, παιχνίδια και εικαστική δημιουργία.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν…

Δεν έχουν μείνει παρά μόνο 19 ημέρες για την πιο αγαπημένη γιορτή όλου του χρόνου και οι εκδόσεις Ψυχογιός μας φέρνουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα εικονογραφημένα βιβλία, όχι μόνο χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αλλά και βιβλία που μπορούμε να διαβάζουμε όλη τη χρονιά.

«Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση»: Ομαδική έκθεση εικονογράφων

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays, διοργανώνουν ομαδική έκθεση εικονογράφων με θέμα «Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.