Μπιζελάκης

Συγγραφέας: Ντάβιντε Καλί
Εικονογράφηση: Σεμπαστιάν Μουρραίν
Απόδοση: Μαρία Παπαγιάννη
Εκδόσεις: Πατάκη
Χρονιά έκδοσης: 2018
Ηλικίες: 3+

 

O Μπιζελάκης γεννήθηκε μικρούλης, έμαθε όμως γρήγορα να κάνει διάφορα πράγματα: να κολυμπάει μόνος του, να ακροβατεί, να μάχεται γενναία, να σκαρφαλώνει… Όταν πήγε στο σχολείο κατάλαβε πόση μεγάλη διαφορά είχε με τους συμμαθητές του. Ολα ήταν για εκείνον δύσκολα και μεγάλα, τόσο διαφορετικά που ακόμα και ο δάσκαλός του ανησυχούσε τι θα γίνει με τον Μπιζελάκη. Ο Μπιζελάκης, λοιπόν, μεγάλωσε (όχι πολύ) και τους διέψευσε όλους, ακόμα και τον ίδιο του εαυτό κι έγινε αυτό που αγαπούσε πιο πολύ.

Η μαγεία της ιστορίας του Ιταλοελβετού Davide Cali έγκειται στη διαπίστωση του ίδιου του πρωταγωνιστή για τη διαφορετικότητά του. Και μόνο όταν ο ίδιος συνειδητοποιήσει την αξία του αλλά και τις δυνατότητές του, θα μπορέσει να κατανοήσει την ομορφιά της ύπαρξης του. Οι άλλοι, απλά θα ακολουθήσουν. Ενα μοναδικής αισθητικής παραμύθι, κειμενικά και εικαστικά, που μιλάει μεν για τη διαφορετικότητα, αλλά που αφήνει τον αναγνώστη να καταλάβει πως η ομορφιά της ζωής μας κρύβεται στην αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού. Μόνο και μόνο τότε μπορούμε να κατακτήσουμε την ευτυχία και να αποκτήσουμε την πολυπόθητη ενσυναίσθηση ώστε να αποδεχτούμε τους άλλους γύρω μας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.