Νέα βιβλία τον Μάρτιο από τις εκδόσεις Μάρτης

Με τρία νέα παιδικά βιβλία ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Άνοιξη οι Εκδόσεις Μάρτης. Το μαγικό χωράφι είναι το πρώτο από τα νέα βιβλία που περιμένουμε να διαβάσουμε μέσα στον Μάρτιο. Πρόκειται για το νέο βιβλίο του Φαίδωνα Κυριάκου (Όνειρο Χριστουγέννων, Μάρτης 2019), ο οποίος συνεργάζεται ξανά με τον Πέτρο Χριστούλια και μαζί μάς παρουσιάζουν σε έμμετρο λόγο μια ιστορία για το μαγικό χώμα μιας μακρινής πόλης, αλλά και για εκείνο το χώμα που έχουμε όλοι μέσα στην καρδιά μας.

Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της Άλικης Γιαννάκη και του Ματθαίου Αμανατιάδη (Μαμούν, Μικρή Σελήνη, 2020) σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού. Το νησί του Ίσην είναι ένα νησί στο οποίο κατοικούν τα πιο περίεργα ζώα στον κόσμο. Οι δύο συγγραφείς μας καλούν να γνωρίσουμε τη γενναία και αγέρωχη στομφοκάμηλο, να δούμε από κοντά έναν απαλόχοιρο και πολλά άλλα κάπως… περίεργα πλάσματα. Μια περιπέτεια γεμάτη αναγραμματισμούς και μπερδεμένα ονόματα.

Τέλος, τον Μάιο θα κυκλοφορήσει Ο Γκυ και οι μαγικές Τρύπες του Θάνου Κοσμίδη σε εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου. Ο Κοσμίδης, μέλος των Burger Project, δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο παιδικό βιβλίο και δημιουργεί μαζί με την Αγγελική Μπόζου ένα βιβλίο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με τις φωνές των Φοίβου Δεληβοριά, Λευτέρη Ελευθερίου, Γιώργου Ζαχαρόπουλου, Αλέξη Ιωάννου, Ζερόμ Καλουτά, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και Θανάση Τζίνγκοβιτς. Πρόκειται για μια αλληγορική περιπέτεια με πολλά εύθυμα και κάποια συγκινητικά τραγούδια, που μιλάει έμμεσα για το αίσθημα της μοναξιάς στον κόσμο των παιδιών και προτείνει ως συμμάχους τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, αλλά και την ανεκτίμητη έννοια της φιλίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.