Νέα βιβλία τον Μάρτιο από τις εκδόσεις Μάρτης

Με τρία νέα παιδικά βιβλία ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Άνοιξη οι Εκδόσεις Μάρτης. Το μαγικό χωράφι είναι το πρώτο από τα νέα βιβλία που περιμένουμε να διαβάσουμε μέσα στον Μάρτιο. Πρόκειται για το νέο βιβλίο του Φαίδωνα Κυριάκου (Όνειρο Χριστουγέννων, Μάρτης 2019), ο οποίος συνεργάζεται ξανά με τον Πέτρο Χριστούλια και μαζί μάς παρουσιάζουν σε έμμετρο λόγο μια ιστορία για το μαγικό χώμα μιας μακρινής πόλης, αλλά και για εκείνο το χώμα που έχουμε όλοι μέσα στην καρδιά μας.

Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της Άλικης Γιαννάκη και του Ματθαίου Αμανατιάδη (Μαμούν, Μικρή Σελήνη, 2020) σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού. Το νησί του Ίσην είναι ένα νησί στο οποίο κατοικούν τα πιο περίεργα ζώα στον κόσμο. Οι δύο συγγραφείς μας καλούν να γνωρίσουμε τη γενναία και αγέρωχη στομφοκάμηλο, να δούμε από κοντά έναν απαλόχοιρο και πολλά άλλα κάπως… περίεργα πλάσματα. Μια περιπέτεια γεμάτη αναγραμματισμούς και μπερδεμένα ονόματα.

Τέλος, τον Μάιο θα κυκλοφορήσει Ο Γκυ και οι μαγικές Τρύπες του Θάνου Κοσμίδη σε εικονογράφηση της Αγγελικής Μπόζου. Ο Κοσμίδης, μέλος των Burger Project, δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο παιδικό βιβλίο και δημιουργεί μαζί με την Αγγελική Μπόζου ένα βιβλίο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με τις φωνές των Φοίβου Δεληβοριά, Λευτέρη Ελευθερίου, Γιώργου Ζαχαρόπουλου, Αλέξη Ιωάννου, Ζερόμ Καλουτά, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και Θανάση Τζίνγκοβιτς. Πρόκειται για μια αλληγορική περιπέτεια με πολλά εύθυμα και κάποια συγκινητικά τραγούδια, που μιλάει έμμεσα για το αίσθημα της μοναξιάς στον κόσμο των παιδιών και προτείνει ως συμμάχους τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, αλλά και την ανεκτίμητη έννοια της φιλίας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που