Νέοι εικονογράφοι: Όλγα Σεϊτανίδου

Από την εικονογράφηση του βιβλίου του Γ.Δ. Λεμπέση, Το Χρυσό Μολύβι (εκδ. Ψυχογιός)

Υπάρχουν οι εικονογράφοι που αγαπάμε πολύ, που τους μάθαμε μέσα από τα βιβλία που φιλοτέχνησαν, από τους χαρακτήρες που ζωντάνεψαν, που έχουν διαρκή παρουσία στο χώρο του παιδικού βιβλίου και που αναζητάμε τις δουλειές τους με το όνομά τους.

Υπάρχουν και αυτοί που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα και που δειλά-δειλά δηλώνουν την παρουσία τους. Για τη συγκεκριμένη εικονογράφο, η Κόκκινη Αλεπού είναι διπλά περήφανη, γιατί είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε την εικόνα του site που διαβάζετε και έχει επιμεληθεί τόσο το λογότυπο όσο και τα υπόλοιπα εικαστικά που εμφανίζονται κατά καιρούς και εδώ και στη σελίδα στο FB. Ο λόγος για την graphic designer και εικονογράφο, Όλγα Σεϊτανίδου.

Γεννήθηκε το 1978 και σπούδασε γραφικές τέχνες στην Αθήνα, στην ΑRTES. Συνέχισε τις σπουδές της στο Hull School of Art and Design στην Αγγλία και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου δούλεψε στο χώρο της διαφήμισης για πολλά χρόνια. Όμως, πάντα, το μεράκι της ήταν οι εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων. Το Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το βιβλίο του Γιώργου Δ. Λεμπέση, Το χρυσό μολύβι, το πρώτο με δική της εικονογράφηση. Αν και το θέμα του βιβλίου είναι εξαιρετικά στενάχωρο- είναι γραμμένο για το Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος και είναι αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την αγάπη όλων για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής τους – καταφέρνει μέσα από τις εικόνες της, τα χρώματά της και τα σχήματά της να απαλύνει τον πόνο και να δώσει μια νότα αισιοδοξίας.

Εκτός από το Χρυσό Μολύβι, έχει εικονογραφήσει και τις περιπέτειες της Αφρατοζυμαρούλας, σε κείμενο Αρχοντούλας Μπαζιώτη.

Από την εικονογράφηση της Αφρατοζυμαρούλας

Από την εικονογράφηση του βιβλίου του Γ.Δ. Λεμπέση, Το Χρυσό Μολύβι (εκδ. Ψυχογιός)

Περισσότερα για τη δουλειά της εδώ

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πορτρέτα εικονογράφων: Christian Robinson

Ποιος είναι ο βραβευμένος εικονογράφος παιδικών βιβλίων Christian Robinson και πώς βρέθηκε από τα στούντιο της Pixar να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του χώρου; Η Ζωή Κοσκινίδου μας τον συστήνει.

5: Έφη Λαδά

“5” θα πει τα πέντε πιο αγαπημένα βιβλία ενός εικονογράφου. Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Στο “5” του Μαΐου, η Έφη Λαδά μοιράζεται μαζί μας τα πέντε πιο αγαπημένα της εικονογραφημένα βιβλία.

5: Αχιλλέας Ραζής

“5” θα πει τα πέντε πιο αγαπημένα βιβλία ενός εικονογράφου. Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Μέσα από αυτές τις επιλογές και τα μικρά κείμενα που συνοδεύουν τα βιβλία – ένα είδος λεζάντας – παίρνουμε μια μικρή γεύση από τις αναγνωστικές προτιμήσεις των καλλιτεχνών, τα βιβλία των οποίων έχουμε στα σπίτια μας και ξεφυλλίζουμε σχεδόν καθημερινά. Στο “5” του Απριλίου ο Αχιλλέας Ραζής μοιράζεται μαζί μας τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία.