Νέο imprint για την Abrams Books

H Mariko Tamaki, υπεύθυνη της Surely Books

Ο Aμερικάνικος εκδοτικός οίκος Abrams ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ακόμη imprint. Η βραβευμένη συγγραφεάς Mariko Tamaki αναλαμβάνει τα ηνία της Surely Books και βάζει στόχο να κυκλοφορήσουν graphic novels τα οποία θα ασχολούνται με LGBTQ θέματα. “Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που έχω την ευκαιρία να αναλάβω έναν νέο ρόλο στη δημιουργική αυτή διαδικασία, να μάθω περισσότερα για τους συγγραφείς και τους εικονογράφους με τους οποίους θα δουλέψω, να βρω νέους τρόπους να υποστηρίξω τους queer δημουργους και τις queer ιστορίες τους”, δήλωσε η Tamaki.

Από τη Surely Books θα κυκλοφορήσουν fiction και nonfiction graphic novels, που θα βάλουν στο επίκεντρο τον ακτιβισμό στην queer κοινότητα και θα μιλούν για τις επιτυχίες και τους αγώνες της. Τα πρώτα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν από το συγκεκριμένο imprint το 2021 θα είναι η βιογραφία της συγγραφέως Patricia Highsmith που έχει γράψει η Grace Ellis, μια ακόμα βιογραφία, αυτή τη φορά του Baron von Steuben από τον Josh Trujillo, σε εικονογράφηση Levi Hastings και ένα fiction του Terry Blas και της Claudia Aguirre.

Υπενθυμίζεται ότι η Mariko Tamaki είναι Καναδή συγγραφέας και καλλιτέχνις, βραβευμένη με Caldecott Medal. Μπήκε στον χώρο των comics και των graphic novels το 2008 με το Skim, το οποίο εικονογράφησε η ξαδερφή της Jillian Tamaki. Οι δυο τους ξανασυνεργάστηκαν το 2014 στο This One Summer, το οποίο αν και κέρδισε πολλά βραβεία, το 2016 μπήκε στη λίστα με τα απαγορευμένα βιβλία. Το ίδιο έγινε και με τις λίστες του 2018. Πρόκειται για ένα coming of age (βιβλίο ενηλικίωσης) graphic novel που μιλάει για τη φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια στην εφηβία, τη Rose και την Windy, περιγράφοντας τη ζωή τους ένα καλοκαίρι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.