Νέο imprint για την Abrams Books

H Mariko Tamaki, υπεύθυνη της Surely Books

Ο Aμερικάνικος εκδοτικός οίκος Abrams ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ακόμη imprint. Η βραβευμένη συγγραφεάς Mariko Tamaki αναλαμβάνει τα ηνία της Surely Books και βάζει στόχο να κυκλοφορήσουν graphic novels τα οποία θα ασχολούνται με LGBTQ θέματα. “Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που έχω την ευκαιρία να αναλάβω έναν νέο ρόλο στη δημιουργική αυτή διαδικασία, να μάθω περισσότερα για τους συγγραφείς και τους εικονογράφους με τους οποίους θα δουλέψω, να βρω νέους τρόπους να υποστηρίξω τους queer δημουργους και τις queer ιστορίες τους”, δήλωσε η Tamaki.

Από τη Surely Books θα κυκλοφορήσουν fiction και nonfiction graphic novels, που θα βάλουν στο επίκεντρο τον ακτιβισμό στην queer κοινότητα και θα μιλούν για τις επιτυχίες και τους αγώνες της. Τα πρώτα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν από το συγκεκριμένο imprint το 2021 θα είναι η βιογραφία της συγγραφέως Patricia Highsmith που έχει γράψει η Grace Ellis, μια ακόμα βιογραφία, αυτή τη φορά του Baron von Steuben από τον Josh Trujillo, σε εικονογράφηση Levi Hastings και ένα fiction του Terry Blas και της Claudia Aguirre.

Υπενθυμίζεται ότι η Mariko Tamaki είναι Καναδή συγγραφέας και καλλιτέχνις, βραβευμένη με Caldecott Medal. Μπήκε στον χώρο των comics και των graphic novels το 2008 με το Skim, το οποίο εικονογράφησε η ξαδερφή της Jillian Tamaki. Οι δυο τους ξανασυνεργάστηκαν το 2014 στο This One Summer, το οποίο αν και κέρδισε πολλά βραβεία, το 2016 μπήκε στη λίστα με τα απαγορευμένα βιβλία. Το ίδιο έγινε και με τις λίστες του 2018. Πρόκειται για ένα coming of age (βιβλίο ενηλικίωσης) graphic novel που μιλάει για τη φιλία ανάμεσα σε δύο κορίτσια στην εφηβία, τη Rose και την Windy, περιγράφοντας τη ζωή τους ένα καλοκαίρι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που