Νέο βιβλίο από τη J.K. Rowling

Στις 12 Οκτωβρίου 2021 θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα το νέο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με τίτλο “Το γουρουνάκι των Χριστουγέννων”. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε περισσότερες από 20 χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Λατινική Αμερική, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ινδία, για να αναφέρουμε μερικές. Στην Ελλάδα τα δικαιώματα της έκδοσης, όπως συμβαίνει και με όλα τα προηγούμενα βιβλία της Ρόουλινγκ, έχουν οι εκδόσεις Ψυχογιός.

“Το γουρουνάκι των Χριστουγέννων” είναι μια τρυφερή, συναρπαστική περιπέτεια με θέμα την αγάπη ενός αγοριού για το πιο πολύτιμο παιχνίδι του και για το τι είναι ικανό να κάνει προκειμένου να το ξαναβρεί. Πρόκειται για ένα αυτόνομο μυθιστόρημα που δε σχετίζεται με κανένα άλλο προηγούμενο έργο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, και είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 8+ χρόνων. “Το γουρουνάκι των Χριστουγέννων” είναι το πρώτο μυθιστόρημα για παιδιά που γράφει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μετά τον Χάρι Πότερ και έρχεται αμέσως μετά το παραμύθι της με τίτλο The Ickabog, που κυκλοφόρησε πέρσι στο διαδίκτυο, αρχικά δωρεάν για τα παιδιά που βρίσκονταν σε καραντίνα, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δώρισε τα έσοδα από τις πωλήσεις στον φιλανθρωπικό οργανισμό Volant, ο οποίος υποστηρίζει ευπαθείς ομάδες που επηρεάστηκαν από την πανδημία του Covid-19. Η συγγραφέας δήλωσε πως ανυπομονεί να έρθει πάλι σ’ επαφή με τους νεαρούς αναγνώστες της φέτος τον χειμώνα με την έκδοση του νέου της βιβλίου, την εικονογράφηση του οποίου έχει αναλάβει ο εικονογράφος Τζιμ Φιλντ (Κούνελος & Αρκούδα, Ο παππούς μου ο Άι Βασίλης, Το λιοντάρι μέσα μας, κλπ). Το εξώφυλλο θα αποκαλυφθεί μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Η υπόθεση

Ο Τζακ λατρεύει το λούτρινο παιχνίδι του, το Γκουρούνι. Το Γκ ήταν πάντα εκεί για εκείνον, σε κάθε στιγμή, καλή ή κακή. Μέχρι που μια παραμονή Χριστουγέννων, κάτι τρομερό συμβαίνει: το Γκ χάνεται. Όμως, η παραμονή Χριστουγέννων είναι μια βραδιά θαυμάτων, μια βραδιά όπου τα πάντα μπορούν να ζωντανέψουν – ακόμη και τα παιχνίδια. Έτσι, το νέο παιχνίδι του Τζακ –το Γουρουνάκι των Χριστουγέννων (ο ενοχλητικός αντικαταστάτης του Γκ)– σκαρώνει ένα τολμηρό σχέδιο. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα μαγικό ταξίδι για να βρουν και να σώσουν τον καλύτερο φίλο που γνώρισε ποτέ ο Τζακ…

Η Δομινίκη Σάνδη, υπεύθυνη Παιδικού Βιβλίου των Εκδόσεων Ψυχογιός, δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση της κυκλοφορίας: «Είναι τιμή και τεράστια χαρά για εμάς να εκδώσουμε στα ελληνικά τη νέα περιπέτεια για παιδιά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και να ταξιδέψουμε μαζί της στους συναρπαστικούς φανταστικούς κόσμους που έχει δημιουργήσει, παρέα με το Γουρουνάκι των Χριστουγέννων».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ