Νέος Oliver Jeffers, Πιτσιμπουίνοι και Percival στο νέο εκδοτικό του Ίκαρου

Εξώφυλλο και εικονογραφημένο σαλόνι από το πιο πρόσφατο βιβλίο του Oliver Jeffers που περιμένουμε να μεταφραστεί και να κυκλοφορήσει στα ελληνικά

Μια πρόγευση του τι πρόκειται να δούμε τους επόμενους μήνες μας έδωσαν οι Εκδόσεις Ίκαρος. Σε ό,τι αφορά το παιδικό βιβλίο, περιμένουμε με ανυπομονησία το πιο πρόσφατο βιβλίο του Oliver Jeffers «Υπάρχουν φαντάσματα σ’ αυτό το σπίτι», ενώ στην κατηγορία του εικονογραφημένου σύντομα θα μπορούμε να διαβάσουμε τη νέα περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων, της Ευτυχίας Γιαννάκη, Έκρηξη στο Πιτσιτούμπο (εικ. Σοφία Τουλιάτου). Στο παιδικό βιβλίο για παιδιά από 7 ετών, η Ευλαμπία Τσιρέλη και η Τριανταφυλλιά Βάσου εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τον Ίκαρο, συστήνοντάς μας τον Εδουάρδο.

Στο πρόγραμμα του Ίκαρου περιλαμβάνεται ακόμα ένας ακόμα Αρκουδάκος (Αρκουδάκος: Το πρώτο μου παιχνίδι μνήμης. Τα ζώα) του Benji Davies, αλλά και το βιβλίο του Tom Percival Το ποτάμι, ενα πρωτότυπο βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδέα των διαρκώς μεταβαλλόμενων συναισθημάτων, από τον βραβευμένο δημιουργό των βιβλίων Η Θάλασσα είδε (2019) και Η Αόρατη (2021).

Σε ό,τι αφορά το εφηβικό βιβλίο θα έχουμε δύο νέες εκδόσεις, το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, ο οποίος επιστρέφει με τον Πελεκάνο (9+), και το “When the Sky Falls» του Phil Earle, βιβλίο για το οποίο ο Philip Pullman σχολίασε πως πρόκεται για «…μια υπέροχη ιστορία… που αξίζει κάθε βραβείο».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.