Νέος Oliver Jeffers, Πιτσιμπουίνοι και Percival στο νέο εκδοτικό του Ίκαρου

Εξώφυλλο και εικονογραφημένο σαλόνι από το πιο πρόσφατο βιβλίο του Oliver Jeffers που περιμένουμε να μεταφραστεί και να κυκλοφορήσει στα ελληνικά

Μια πρόγευση του τι πρόκειται να δούμε τους επόμενους μήνες μας έδωσαν οι Εκδόσεις Ίκαρος. Σε ό,τι αφορά το παιδικό βιβλίο, περιμένουμε με ανυπομονησία το πιο πρόσφατο βιβλίο του Oliver Jeffers «Υπάρχουν φαντάσματα σ’ αυτό το σπίτι», ενώ στην κατηγορία του εικονογραφημένου σύντομα θα μπορούμε να διαβάσουμε τη νέα περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων, της Ευτυχίας Γιαννάκη, Έκρηξη στο Πιτσιτούμπο (εικ. Σοφία Τουλιάτου). Στο παιδικό βιβλίο για παιδιά από 7 ετών, η Ευλαμπία Τσιρέλη και η Τριανταφυλλιά Βάσου εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τον Ίκαρο, συστήνοντάς μας τον Εδουάρδο.

Στο πρόγραμμα του Ίκαρου περιλαμβάνεται ακόμα ένας ακόμα Αρκουδάκος (Αρκουδάκος: Το πρώτο μου παιχνίδι μνήμης. Τα ζώα) του Benji Davies, αλλά και το βιβλίο του Tom Percival Το ποτάμι, ενα πρωτότυπο βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδέα των διαρκώς μεταβαλλόμενων συναισθημάτων, από τον βραβευμένο δημιουργό των βιβλίων Η Θάλασσα είδε (2019) και Η Αόρατη (2021).

Σε ό,τι αφορά το εφηβικό βιβλίο θα έχουμε δύο νέες εκδόσεις, το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, ο οποίος επιστρέφει με τον Πελεκάνο (9+), και το “When the Sky Falls» του Phil Earle, βιβλίο για το οποίο ο Philip Pullman σχολίασε πως πρόκεται για «…μια υπέροχη ιστορία… που αξίζει κάθε βραβείο».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.