Ο διαφορετικός Μισομπουκίτσας

ODiaforetikosMisomp#354BFAB

Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών: Γιούλα Γεωργίου

Μουσική – Αφήγηση: Γιάννης Ζουγανέλης

Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου – Μαρία Παγκάλου

Εκδόσεις: Λιβάνης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Ο Γιαννάκης, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, είναι ένα παιδί διαφορετικό. Είναι μικροκαμωμένος και τα παιδιά στο σχολείο τον κοροϊδεύουν. Του μιλούν άσχημα, του βγάζουν παρατσούκλια, τον λένε Μισομπουκίτσα και δεν τον αφήνουν να παίξει μαζί τους στα διαλείμματα. Ο Γιάννης όμως έχει την υποστήριξη και την αγάπη των γονιών του και κυρίως της αγαπημένης του γιαγιάς και χάρη σε αυτούς, στη δύναμη που κρύβει μέσα του, αλλά και σε ένα κρυφό του ταλέντο θα καταφέρει να εκπλήξει τους συμμαθητές του ευχάριστα και να σταματήσει να φοβάται τα άλλα παιδιά.

Ένα βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και CD με την θεατρική αφήγηση του παραμυθιού και 10 τραγούδια.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.