Ο διαφορετικός Μισομπουκίτσας

ODiaforetikosMisomp#354BFAB

Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών: Γιούλα Γεωργίου

Μουσική – Αφήγηση: Γιάννης Ζουγανέλης

Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου – Μαρία Παγκάλου

Εκδόσεις: Λιβάνης

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

 

Ο Γιαννάκης, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, είναι ένα παιδί διαφορετικό. Είναι μικροκαμωμένος και τα παιδιά στο σχολείο τον κοροϊδεύουν. Του μιλούν άσχημα, του βγάζουν παρατσούκλια, τον λένε Μισομπουκίτσα και δεν τον αφήνουν να παίξει μαζί τους στα διαλείμματα. Ο Γιάννης όμως έχει την υποστήριξη και την αγάπη των γονιών του και κυρίως της αγαπημένης του γιαγιάς και χάρη σε αυτούς, στη δύναμη που κρύβει μέσα του, αλλά και σε ένα κρυφό του ταλέντο θα καταφέρει να εκπλήξει τους συμμαθητές του ευχάριστα και να σταματήσει να φοβάται τα άλλα παιδιά.

Ένα βιβλίο για τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του.

Το βιβλίο περιλαμβάνει και CD με την θεατρική αφήγηση του παραμυθιού και 10 τραγούδια.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.