Ο Julián της Jessica Love επιστρέφει!

Αριστέρα, η Jessica Love και δεξιά το βιβλίο της “Julian is mermaid” (Candlewick Press, 2018)

Το αγόρι που γνωρίσαμε στο βραβευμένο εικονογραφημένο βιβλίο της Jessica Lover, Julian is a mermaid, επιστρέφει με μια νέα ιστορία. Το βιβλίο «Julián at the Wedding» (Ο Julian στον γάμο) θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Οκτώβριο του 2020.

Mέρος της εικονογράφησης της Love για το νέο βιβλίο.

Η Katie Cunningham, υπεύθυνη εκδόσεων στον οίκο Candlewick δηλώνει ενθουσιασμένη από τον Julian. «Οταν τον πρωτοσυναντήσαμε, εδώ στις εκδόσεις Candlewick, και αυτόν και την abuela (γιαγιά) του, γοητευτήκαμε και θέλαμε να μάθουμε από εκείνον όσο το δυνατόν πιο πολλά για το πώς είναι να είσαι μέρος αυτού του κόσμου. Στο καινούργιο βιβλίο, ο Julian κάνει μια νέα φίλη και η φιλία αυτή κάνει και τους δυο τους πιο δυνατούς, πιο θαρραλέους, πιο συμπονετικούς και πιο τρυφερούς. Αποτελούν και οι δυό τους παραδείγματα προς μίμηση για το πώς να είσαι καλός φίλος και να αγαπάς». Η ιστορία βασίζεται σε προσωπική εμπειρία της δημιουργού του βιβλίου. Στην ηλικία των 6 ετών επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη, με την οικογένειά της για να παραστεί σε έναν γάμο, ως το κορίτσι με τα λουλούδια. Η Love στην αρχή δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο η ιστορία του Julian να έχει συνέχεια. Ομως ο ενθουσιασμός που έδειξαν γονείς και παιδιά για το πρώτο βιβλίο το έκανε σχεδόν υποχρεωτικό. 

Το κείμενο αποτελεί μετάφραση άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Publishers Weekly.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Γιορτάζοντας τα graphic novels στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι Εκδόσεις Ίκαρος, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 80 τους χρόνια, και η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσκαλούν το κοινό σε μια ημέρα αφιερωμένη στα graphic novels, με δημιουργικές δράσεις και συναρπαστικές συζητήσεις, παρέα με τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς του είδους.

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων