Ο Julián της Jessica Love επιστρέφει!

Αριστέρα, η Jessica Love και δεξιά το βιβλίο της “Julian is mermaid” (Candlewick Press, 2018)

Το αγόρι που γνωρίσαμε στο βραβευμένο εικονογραφημένο βιβλίο της Jessica Lover, Julian is a mermaid, επιστρέφει με μια νέα ιστορία. Το βιβλίο «Julián at the Wedding» (Ο Julian στον γάμο) θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Οκτώβριο του 2020.

Mέρος της εικονογράφησης της Love για το νέο βιβλίο.

Η Katie Cunningham, υπεύθυνη εκδόσεων στον οίκο Candlewick δηλώνει ενθουσιασμένη από τον Julian. «Οταν τον πρωτοσυναντήσαμε, εδώ στις εκδόσεις Candlewick, και αυτόν και την abuela (γιαγιά) του, γοητευτήκαμε και θέλαμε να μάθουμε από εκείνον όσο το δυνατόν πιο πολλά για το πώς είναι να είσαι μέρος αυτού του κόσμου. Στο καινούργιο βιβλίο, ο Julian κάνει μια νέα φίλη και η φιλία αυτή κάνει και τους δυο τους πιο δυνατούς, πιο θαρραλέους, πιο συμπονετικούς και πιο τρυφερούς. Αποτελούν και οι δυό τους παραδείγματα προς μίμηση για το πώς να είσαι καλός φίλος και να αγαπάς». Η ιστορία βασίζεται σε προσωπική εμπειρία της δημιουργού του βιβλίου. Στην ηλικία των 6 ετών επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη, με την οικογένειά της για να παραστεί σε έναν γάμο, ως το κορίτσι με τα λουλούδια. Η Love στην αρχή δεν είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο η ιστορία του Julian να έχει συνέχεια. Ομως ο ενθουσιασμός που έδειξαν γονείς και παιδιά για το πρώτο βιβλίο το έκανε σχεδόν υποχρεωτικό. 

Το κείμενο αποτελεί μετάφραση άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Publishers Weekly.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.