Ο Καρυοθραύστης

Διασκευή/απόδοση: Χρυσάνθη Καραΐσκου

Εικονογράφηση: Μαρίνα Στελλάτου

Εκδόσεις: Διάπλαση

Σειρά: Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Ο Καρυοθραύστης είναι ένα από τα πιο μαγικά παραμύθια. Πρόκεται για κείμενο του E. T. A. Hoffmann που γράφτηκε το 1816, ενώ το μπαλέτο σε χορογραφία Marius Petipa και Lev Ivanov και μουσική Τσαϊκόσφκι παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν από 125 χρόνια. Αυτή η μαγεία, με την ιστορία της μικρής Μαρία (Marie Stahlbaum για την ακρίβεια, που σε πολλές διασκευές αναφέρεται με διαφορετικό όνομα, όπως εδώ που έγινε “Κλάρα”) και του Καρυοθραύστη που της έκανε δώρο ο νονός της, ο Ντρόσελμαγιερ και ζωντάνεψε το βράδυ, ξαναζωντανεύει μέσα από το βιβλίο της Χρυσάνθης Καραΐσκου. Το βιβλίο συνοδεύεται από την σχεδόν αληθοφανή εικονογράφηση της εικαστικού Μαρίνας Στελλάτου και CD που συνδυάζει την αφήγηση του παραμυθιού από την Γιούλα Μιχαήλ με μουσικά μέρη του ομώνυμου μπαλέτου. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια και υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα Ο Μαγικός Αυλός και Η Λίμνη των Κύκνων.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.