Ο Καρυοθραύστης

Διασκευή/απόδοση: Χρυσάνθη Καραΐσκου

Εικονογράφηση: Μαρίνα Στελλάτου

Εκδόσεις: Διάπλαση

Σειρά: Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Ο Καρυοθραύστης είναι ένα από τα πιο μαγικά παραμύθια. Πρόκεται για κείμενο του E. T. A. Hoffmann που γράφτηκε το 1816, ενώ το μπαλέτο σε χορογραφία Marius Petipa και Lev Ivanov και μουσική Τσαϊκόσφκι παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν από 125 χρόνια. Αυτή η μαγεία, με την ιστορία της μικρής Μαρία (Marie Stahlbaum για την ακρίβεια, που σε πολλές διασκευές αναφέρεται με διαφορετικό όνομα, όπως εδώ που έγινε “Κλάρα”) και του Καρυοθραύστη που της έκανε δώρο ο νονός της, ο Ντρόσελμαγιερ και ζωντάνεψε το βράδυ, ξαναζωντανεύει μέσα από το βιβλίο της Χρυσάνθης Καραΐσκου. Το βιβλίο συνοδεύεται από την σχεδόν αληθοφανή εικονογράφηση της εικαστικού Μαρίνας Στελλάτου και CD που συνδυάζει την αφήγηση του παραμυθιού από την Γιούλα Μιχαήλ με μουσικά μέρη του ομώνυμου μπαλέτου. Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια και υπάρχουν διαθέσιμα ακόμα Ο Μαγικός Αυλός και Η Λίμνη των Κύκνων.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;