Ο κόσμος του Harry Potter στη Νέα Υόρκη

To κτήριο 1862 Mortimer και η μακέτα με το πώς θα είναι το κατάστημα Harry Potter.

Σε λιγότερο από 15 ημέρες, οι φανατικοί θαυμαστές του Χάρι Πόττερ, του πρωταγωνιστή των βιβλίων που έγραψε η J.Κ. Rowlling και των κινημαγραφικών ταινιών που ακολούθησαν, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πρώτο μεγάλο κατάστημα που φέρει το όνομά του και που είναι αφιερωμένο στον κόσμο των μάγων και της μαγείας. Το κατάστημα, η ναυαρχίδα όλων των καταστημάτων που έχουν ανοίξει ως τώρα στον κόσμο, βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το διάσημο κτήριο Flatiron στη Νέα Υόρκη και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Ιουνίου, για να υποδεχτεί το κοινό.

harrypotterstore.com

Στα σχεδόν 2.000 τ.μ. και στους τρεις ορόφους του κτηρίου, οι φαν θα μπορούν να δουν από κοντά και να αγοράσουν αντικείμενα εμπνευσμένα από τη σειρά Χάρι Πόττερ και από τη σειρά «Φανταστικά ζώα». Θα υπάρχουν δεκαπέντε διαφορετικά θεματικά δωμάτια μέσα στο κατάστημα, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο κατάστημα της ίδιας επωνυμίας. Ο Karl Durrant, γενικός διευθυντής της Warner Bros. Retail Destinations, αποκάλυψε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα οι επισκέπτες θα βρουν ακόμα και props που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες, όπως επίσης και πολλές δραστηριότητες εικονικής πραγματικότητας. Για παράδειγμα, ένα από τα θεματικά δωμάτια θα είναι αυτό που θα φιλοξενεί το αυθεντικό ραβδί του Χάρι Πόττερ, όπως αυτό χρησιμοποιηθηκε στις ταινίες, καθώς και τα ραβδιά του Ρον, της Ερμιόνης και του Ντάμπλντορ. Υπάρχει ακόμα το αυθεντικό Golden Snitch, το σκουπόξυλο του Χάρι, το ημερολόγιο του Τομ Ριντλ με ένα δόντι βασιλίσκου στη μέση του και πολλά άλλα αντικείμενα.

Ο Durrant επισήμανε πως στο νέο κατάστημα θα υπάρχουν και «δύο δωμάτια εικονικής πραγματικότητας. Στο ένα θα γίνεται περιήγηση στο Χόγκουαρτς και θα ονομάζεται «Χάος στο Χόγκουαρτς» και στο άλλο, το «Wizards Take Flight» θα μπορείς να καβαλήσεις ένα σκουπόξυλο και θα μπορείς να πετάξεις πάνω από τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο».

To flagship κατάστημα Harry Potter θα στεγαστεί στο ιστορικό κτήριο 1862 Mortimer, που πήρε το όνομά του από τον πρώτο του ιδιοκτήτη, τον Richard Mortimer. Αρχιτέκτονας ήταν ο Griffith Thomas και χτίστηκε το 1862.

harrypotterstore.com

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.