Ο κόσμος του Harry Potter στη Νέα Υόρκη

To κτήριο 1862 Mortimer και η μακέτα με το πώς θα είναι το κατάστημα Harry Potter.

Σε λιγότερο από 15 ημέρες, οι φανατικοί θαυμαστές του Χάρι Πόττερ, του πρωταγωνιστή των βιβλίων που έγραψε η J.Κ. Rowlling και των κινημαγραφικών ταινιών που ακολούθησαν, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πρώτο μεγάλο κατάστημα που φέρει το όνομά του και που είναι αφιερωμένο στον κόσμο των μάγων και της μαγείας. Το κατάστημα, η ναυαρχίδα όλων των καταστημάτων που έχουν ανοίξει ως τώρα στον κόσμο, βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το διάσημο κτήριο Flatiron στη Νέα Υόρκη και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Ιουνίου, για να υποδεχτεί το κοινό.

harrypotterstore.com

Στα σχεδόν 2.000 τ.μ. και στους τρεις ορόφους του κτηρίου, οι φαν θα μπορούν να δουν από κοντά και να αγοράσουν αντικείμενα εμπνευσμένα από τη σειρά Χάρι Πόττερ και από τη σειρά «Φανταστικά ζώα». Θα υπάρχουν δεκαπέντε διαφορετικά θεματικά δωμάτια μέσα στο κατάστημα, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο κατάστημα της ίδιας επωνυμίας. Ο Karl Durrant, γενικός διευθυντής της Warner Bros. Retail Destinations, αποκάλυψε πως στο συγκεκριμένο κατάστημα οι επισκέπτες θα βρουν ακόμα και props που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες, όπως επίσης και πολλές δραστηριότητες εικονικής πραγματικότητας. Για παράδειγμα, ένα από τα θεματικά δωμάτια θα είναι αυτό που θα φιλοξενεί το αυθεντικό ραβδί του Χάρι Πόττερ, όπως αυτό χρησιμοποιηθηκε στις ταινίες, καθώς και τα ραβδιά του Ρον, της Ερμιόνης και του Ντάμπλντορ. Υπάρχει ακόμα το αυθεντικό Golden Snitch, το σκουπόξυλο του Χάρι, το ημερολόγιο του Τομ Ριντλ με ένα δόντι βασιλίσκου στη μέση του και πολλά άλλα αντικείμενα.

Ο Durrant επισήμανε πως στο νέο κατάστημα θα υπάρχουν και «δύο δωμάτια εικονικής πραγματικότητας. Στο ένα θα γίνεται περιήγηση στο Χόγκουαρτς και θα ονομάζεται «Χάος στο Χόγκουαρτς» και στο άλλο, το «Wizards Take Flight» θα μπορείς να καβαλήσεις ένα σκουπόξυλο και θα μπορείς να πετάξεις πάνω από τον ποταμό Τάμεση στο Λονδίνο».

To flagship κατάστημα Harry Potter θα στεγαστεί στο ιστορικό κτήριο 1862 Mortimer, που πήρε το όνομά του από τον πρώτο του ιδιοκτήτη, τον Richard Mortimer. Αρχιτέκτονας ήταν ο Griffith Thomas και χτίστηκε το 1862.

harrypotterstore.com

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που