Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του

Συγγραφέας: Τιερί Ρομπερέχτ

Εικονογράφηση: Γκρεγκουάρ Μαμπίρ

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Σε μια βιβλιοθήκη στο δωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού τα βιβλία ασφυκτιούν έτσι στριμωγμένα που είναι κι ένα από αυτά πέφτει στο πάτωμα, με αποτέλεσμα το βιβλίο να ανοίξει και να πεταχτεί έξω ο λύκος της ιστορίας του! Μόνο που το μέγεθός του, ακριβώς επειδή είναι ήρωας από ένα βιβλίο, είναι τόσο δα μικρό, μικρότερο από τη γάτα του κοριτσιού που τον κοιτάει και ξερογλύφεται! Ο λύκος, που στο βιβλίο που έμενε ήταν μεγάλος και κακός, θα βρεθεί κυνηγημένος από έναν τεράστιο γάτο μέσα σε ένα άγνωστο δωμάτιο, γεμάτο βιβλία και θα προσπαθήσει να βρει καταφύγιο σε άλλα βιβλία. Μέχρι που σε κάποιο από αυτά θα συναντήσει ένα κοριτσάκι με κόκκινη κάπα… Ο Bέλγος συγγραφέας Τιερί Ρομπερέχτ πήρε τον κακό λύκο των παραμυθιών και αποφάσισε, μέσα από τη δική του ιστορία, να μας αλλάξει γνώμη για αυτόν, γράφοντας μια εξαιρετικά αστεία περιπέτεια. Με πολλές δόσεις χιούμορ, βάζει τον λύκο στη θέση των χαρακτήρων που σε άλλα βιβλία τρομοκρατεί και δίνει μια διαφορετική τροπή στην γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;

Ευχαριστώ

Ένα μικρό αγόρι κάνει κάτι διαφορετικό σε κάθε σελίδα: περπατά, ποδηλατεί, κάθεται, είναι με φίλους, τη γάτα του, στο μπάνιο, στο παράθυρο … και σε όλες τις στιγμές του έχει ένα ‘ευχαριστώ’ να πει: σε ζώα, φυτά, πράγματα, ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό! 

Τα ήσυχα βράδια

Η θεματολογία του βιβλίου αυτού περιστρέφεται γύρω από τη νύχτα και απ’ ό,τι συμβαίνει ‘στα σκοτεινά’. Σε τι οφείλεται η ύπαρξη της νύχτας, τι συμβαίνει στο σκοτεινό ουρανό, πως λειτουργεί ο ύπνος, γιατί το μαύρο κυριαρχεί στην όραση του ανθρώπου το βράδυ, ποια η σχέση των ζώων και κάποιων φυτών με τη νύχτα; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις που τυχόν έχουμε μεγάλοι και μικροί γύρω από τα λιγότερο φανερά και γνωστά ‘καμώματα της ημέρας’, απαντώνται μέσα σε 19 δισέλιδα.