Ο λύκος που έπεσε από το βιβλίο του

Συγγραφέας: Τιερί Ρομπερέχτ

Εικονογράφηση: Γκρεγκουάρ Μαμπίρ

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Σε μια βιβλιοθήκη στο δωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού τα βιβλία ασφυκτιούν έτσι στριμωγμένα που είναι κι ένα από αυτά πέφτει στο πάτωμα, με αποτέλεσμα το βιβλίο να ανοίξει και να πεταχτεί έξω ο λύκος της ιστορίας του! Μόνο που το μέγεθός του, ακριβώς επειδή είναι ήρωας από ένα βιβλίο, είναι τόσο δα μικρό, μικρότερο από τη γάτα του κοριτσιού που τον κοιτάει και ξερογλύφεται! Ο λύκος, που στο βιβλίο που έμενε ήταν μεγάλος και κακός, θα βρεθεί κυνηγημένος από έναν τεράστιο γάτο μέσα σε ένα άγνωστο δωμάτιο, γεμάτο βιβλία και θα προσπαθήσει να βρει καταφύγιο σε άλλα βιβλία. Μέχρι που σε κάποιο από αυτά θα συναντήσει ένα κοριτσάκι με κόκκινη κάπα… Ο Bέλγος συγγραφέας Τιερί Ρομπερέχτ πήρε τον κακό λύκο των παραμυθιών και αποφάσισε, μέσα από τη δική του ιστορία, να μας αλλάξει γνώμη για αυτόν, γράφοντας μια εξαιρετικά αστεία περιπέτεια. Με πολλές δόσεις χιούμορ, βάζει τον λύκο στη θέση των χαρακτήρων που σε άλλα βιβλία τρομοκρατεί και δίνει μια διαφορετική τροπή στην γνωστή ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.