Ο Μάικ Κένι

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά ο Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος, ο οποίος φιλοξενείται στην αίθουσα (ισόγειο) του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ο 5ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος προσκαλεί τους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν σημαντικούς λογοτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε μια γιορτή της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας. Πρόκεται για μια διοργάνωση του Δικτύου EUNIC (European Union National Institutes for Culture / Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσκεκλημένος του British Council και των Εκδόσεων Πατάκη θα συμμετάσχει ο Mike Kenny (Μάικ Κένι), ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη Το αγόρι με τη βαλίτσα, ένα τρυφερό και συγκινητικό βιβλίο, διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το ομώνυμο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Kenny. Ένα βιβλίο σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά, που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στις 11:40 π.μ., η Ξένια Καλογεροπούλου θα συστήσει τον Βρετανό συγγραφέα στο κοινό και θα συνομιλήσει μαζί του.

O φετινός Περίπατος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο Άλεξ Κάβδας.  Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.