Ο Piotr Socha στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Ενα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της χρονιάς είναι σίγουρα οι Μέλισσες, που εικονογράφησε ο Piotr Socha και επιμελήθηκε κειμενικά ο Grajkowski Wojciech. Ο εικονογράφος που μας έμαθε, σε μικρούς και μεγάλους, τόσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα τόσο ωφέλημα αυτά έντομα, έρχεται στην Ελλάδα, στον πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περιπάτου, και φιλοξενείται αυτό το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, στο νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού – Ιδρυμα Στάυρος Νιάρχος. 

Οσοι βρεθείτε το Σάββατο στην Εθνική Βιβλιοθήκη θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον Πολωνό εικονογράφο και μαζί του να πάρετε μέρος στα εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί και που φυσικά βασίζονται στο βιβλίο του. Τα παιδικά workshops θα πραγματοποιηθούν από τις 12.30 ως τις 2.30 το μεσημέρι με την πολύτιμη βοήθεια του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών. Θα έχουν διάρκεια 30-45 λεπτά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Το κοινό θα μπορέσει να ακούσει τον εικονογράφο να μιλά για τη δουλειά του και τη σχέση του με τη μέλισσα και στη συνέχεια θα επεξεργαστούν αληθινές κυψέλες, θα μάθουν για την κοινωνία της μέλισσας και τον ρόλο της στη φύση, θα δουν τα προϊόντα της και θα εξοικειωθούν με τη δουλειά του μελισσοκόμου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην βοηθητική αίθουσα, εντός του χώρου της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Piotr Socha στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης. Ο εικονογράφος θα κάνει αναλυτική αναφορά στο έργο του, αλλά και στο γιατί επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Η ομιλία του θα είναι κατάλληλη για το παιδικό ακροατήριο μιας και η παρουσίαση είναι φτιαγμένη για το παιδικό κοινό. Θα μιλήσει και για τη νέα του δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε στην Πολωνία και σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Η κεντρική σκηνή βρίσκεται στο χώρο του Πύργου των Βιβλίων, μέσα στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Όσοι φίλοι επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους τα αντίτυπα του βιβλίου που έχουν αγοράσει για να τα υπογράψει ο δημιουργός. Για όσους δεν έχουν προλάβει να προμηθευτούν ακόμα το βιβλίο και θα ήθελαν να έχουν ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο, θα μπορούν να το αγοράσουν από το πωλητήριο που λειτουργεί στην είσοδο του ΚΠΙΣΝ.

Το βιβλίο Μέλισσες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Πολωνικής Πρεσβείας.

Ξεφυλλίστε μαζί μας το βιβλίοΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Μυρτώ Δεληβοριά

“5” θα πει τα πέντε πιο αγαπημένα βιβλία ενός εικονογράφου. Κάθε μήνα ένας Έλληνας ή μία Ελληνίδα δημιουργός επιλέγει και παρουσιάζει πέντε εικονογραφημένα βιβλία – ελληνικά ή ξένα, καινούρια ή παλιότερα, για παιδιά ή ενήλικες. Για τον μήνα Νοέμβριο, τη σκυτάλη παίρνει η Μυρτώ Δεληβοριά και μας παρουσιάζει τα δικά της πέντε αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία.

Spooky…. ξενόγλωσσα αναγνώσματα για την ημέρα του Halloween

Με την πάροδο των χρόνων, το Halloween έχει καταφέρει να κατακτήσει σχεδόν κάθε χώρα στον πλανήτη, μικρή ή μεγάλη. Ανεξαρτήτως προέλευσης ή και θρησκευτικών “πιστεύω”, όλοι “κλείνουν το μάτι” σε νυχτερίδες, σκελετούς και κολοκύθες και τα παραδοσιακά jack-o’-lanterns είναι πλέον παντού. Αναπόφευκτα και η αγορά του παιδικού βιβλίου έχει πέσει στα… “νύχια” του Halloween και πλέον έχει να παρουσιάσει πολυάριθμα αναγνώσματα με εξαιρετικές εικονογραφήσεις, ιστορίες τρομακτικές, αλλά και λίγο αστείες. Παρακάτω θα δούμε εννέα βιβλια που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, όχι μόνο για την εικονογράφησή τους, αλλά και για τις ιστορίες τους.