Ο Ρένος και η ορχήστρα

renos

Συγγραφέας: Magali Le Huche

Εικονογράφηση: Magali Le Huche

Mετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου

Σειρά: Τα μικρά μου μουσικά βιβλία

Εκδόσεις: Πατάκης

Χρονιά έκδοσης: 2015

Ηλικίες: 3+

 

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει ποτέ να ερωτευτείτε βιβλίο, αλλά συμβαίνει. Μια τυχαία ανακάλυψη σε βιβλιοπωλείο της Κυπαρισσίας, οδήγησε σε έναν έρωτα μεγάλο. Είναι ο συνδυασμός της μαγείας της μουσικής, της εικονογράφισης, των χρωμάτων και της διαδραστικότητας που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο απαραίτητο σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

Ο Ρένος το σκυλάκι μαθαίνει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της Magali Le Huche τα μουσικά όργανα μιας ορχήστρας κλασικής μουσικής στα παιδιά. Τα φέρνει σε επαφή με τους πραγματικούς ήχους που παράγουν και τα διασκεδάζει με τις μελωδίες από το “Carnaval des animaux” (1866) του Γάλλου συνθέτη Καμίγ Σαιν-Σανς (Camille Saint-Saens). Κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να ακούσει πατώντας ένα κουμπάκι κι ένα απόσπασμα από συνθέσεις των Saint-Saens, Massenet, Von Weber και Delibes.

Σε κάθε μία από τις σελίδες του, ο μικρός αναγνώστης μαθαίνει κι από ένα μουσικό όργανο που παίζουν οι φίλοι του Ρένου και τον αληθινό ήχο: η τίγρης παίζει κλαρινέτο, η αρκούδα πιάνο, ο ελέφαντας βιολί, ένα ποντικάκι τόσο δα παίζει κοντραμπάσο (!) κι ένα γουρουνάκι ξυλόφωνο. Μια αλεπουδίτσα παίζει πίκολο κι ο τυφλοπόντικας σελέστα, ένα άλογο βιολοντσέλο κι ένας αγριόχοιρος φλάουτο κι όλοι μαζί στο τέλος του βιβλίου ένα απόσπασμα από το “Final” του Carnaval des animaux.

 

*Αν κι εκδότης σημειώνει πως η προτεινόμενη ηλικία είναι τα τρία έτη, θεωρώ πως είναι εύκολο να διαβαστεί κι από παιδιά μικρότερης ηλικίας.

20160509172725

20160509172735

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πικ νικ με μπισκότα

Ο Φρανκ και ο Μπερτ, η αρκούδα και η αλεπού, επιστρέφουν με μια ακόμα σπαρταριστή ιστορία. Το δίδυμο που αγαπήσαμε

Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι

Η γη είναι παγωμένη… Ή μάλλον με άμμο καυτή… Ή όχι-όχι, είναι καταπράσινη. Μπα… είναι πλημμυρισμένη με νερό. Τα πλάσματα