Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ… και η παράξενη χορωδία του δάσους

tzikitzik

Συγγγραφέας: Κώστας Μάγος

Μουσική-στίχοι: Τατιάνα Ζωγράφου

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2012

Ηλικίες: 5+

 

Το τραγούδι του τζίτζικα Τζικιτζίκ ακούγεται σε όλο το πευκόδασος. Από τη στιγμή που μπει το καλοκαίρι και μέχρι να έρθει το φθινόπωρο, ο Τζικιτζίκ τραγουδάει όλη μέρα κι όταν πέφτει η νύχτα ξεκουράζεται. Μια μέρα όμως ο τζίτζικας θα σταματήσει να τραγουδά. Οταν ο κότσυφας θα τον ρωτήσει “τι;” και “πως”, θα του απαντήσει πως “βαρέθηκα να τραγουδάω μόνος. Ψάχνω έναν σύντροφο να τραγουδάμε μαζί“. Και έτσι και κάνει! Βάζει αγγελία. Και οι μέρες περνούν και κανείς δεν του απαντά. Ώσπου μια μέρα θα βρει στις ρίζες του πεύκου του ένα σημείωμα…

Ενας γρύλος, ο Κρικικρίκ, του έχει απαντήσει πως θέλει αυτός να τραγουδάει μαζί του. Ομως πως θα γίνει αυτό; Αφού τα τζιτζικία τραγουδούν μόνο το πρωί και οι γρύλοι μόνο το βράδυ; Θα καταφέρουν να συναντηθούν και να ενώσουν τα τραγούδια τους;

Ενα πανέμορφο παραμύθι για την φιλία και τη συνεργασία, πλημμυρισμένο από τις μαγικές μουσικές και τα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου και πλαισιομένο από τις μοναδικές εικόνες της Κατερίνας Χαδουλού.

* Το βιβλίο περιέχει CD με την αφήγηση και τη μουσική.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.