Ονειρεύομαι και γράφω παρέα με έναν συγγραφέα, ενώ παίζω

Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών προσκαλεί το κοινό σ’ έναν κύκλο μαθημάτων δημιουργικής γραφής για παιδιά, παρέα με τη συγγραφέα των αγαπημένων βιβλίων Κάμπινγκ και Σούπερ Γκρανόλα, Νάντια Δρακούλα. Ιστορίες και Φαντασία. Η μεγαλύτερη επίδραση στην ανάπτυξη της φαντασίας μας, ως παιδιά, ήταν ένα βιβλίο, ένα παραμύθι, η αφήγηση μιας συναρπαστικής ιστορίας. Η δημιουργική γραφή είναι ένα εργαλείο που οδηγεί τα παιδιά στην κατάκτηση γνώσης και δεξιοτήτων, μέσα από τον πειραματισμό και τη ψυχαγωγία.   

Στο εργαστήριο τα παιδιά παίρνουν έμπνευση από τα παιχνίδια του Μουσείου, την ιστορία και τη σημασία τους και δημιουργούν μαζί με τη συγγραφέα ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Η Νάντια Δρακούλα δίνει στους μικρούς συγγραφείς τις βάσεις και τα τεχνικά εργαλεία για το στήσιμο των ιστοριών τους και παρέα δημιουργούν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο.  

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.