Ονειρεύομαι και γράφω παρέα με έναν συγγραφέα, ενώ παίζω

Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών προσκαλεί το κοινό σ’ έναν κύκλο μαθημάτων δημιουργικής γραφής για παιδιά, παρέα με τη συγγραφέα των αγαπημένων βιβλίων Κάμπινγκ και Σούπερ Γκρανόλα, Νάντια Δρακούλα. Ιστορίες και Φαντασία. Η μεγαλύτερη επίδραση στην ανάπτυξη της φαντασίας μας, ως παιδιά, ήταν ένα βιβλίο, ένα παραμύθι, η αφήγηση μιας συναρπαστικής ιστορίας. Η δημιουργική γραφή είναι ένα εργαλείο που οδηγεί τα παιδιά στην κατάκτηση γνώσης και δεξιοτήτων, μέσα από τον πειραματισμό και τη ψυχαγωγία.   

Στο εργαστήριο τα παιδιά παίρνουν έμπνευση από τα παιχνίδια του Μουσείου, την ιστορία και τη σημασία τους και δημιουργούν μαζί με τη συγγραφέα ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Η Νάντια Δρακούλα δίνει στους μικρούς συγγραφείς τις βάσεις και τα τεχνικά εργαλεία για το στήσιμο των ιστοριών τους και παρέα δημιουργούν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο.  

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας στον Ιανό

Οι εκδόσεις Διόπτρα και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS προσκαλούν το κοινό σε μια συνάντηση με  τους συγγραφείς και την εικονογράφο της δημοφιλούς παιδικής σειράς Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας!

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.