Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας

Συγγραφεάς: Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Διασκευή κειμένου: Αγγελική Δαρλάση

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Ολοι ετοιμάζονται για τον γάμο του Θησέα και της Ιππολύτης και σιγά σιγά η αρχαία Αθήνα πλημμυρίζει από τους καλεσμένους και το δάσος γύρω της από ξωτικά, νεράιδες και ερωτευμένα ζευγάρια (και λίγο μπερδεμένα). Είναι η νύχτα το μεσοκαλόκαιρου που πολλοί λένε πως ειναι μαγική και πως συμβαίνουν πράγματα αλλόκοτα. Εκείνη ακριβώς τη νύχτα, ο Ομπερον, ο βασιλιάς τον ξωτικών θα σκαρφιστεί μια φάρσα σε βάρος της Τιτάνια, της βασίλισσας των νεράιδων και τότε το παραμύθι θα ξεκινήσει. Η ιστορία του Σαίξπηρ που γράφτηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια είναι κλασική και έχει ξαναγραφτεί, διασκευαστεί και διαβαστεί εκατομμύρια φορές, ενώ άλλες τόσες έχει μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι. Η Αγγελική Δαρλάση μεταφέρει όλη τη μαγεία της ιστορίας αυτής που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, και διασκευάζει εύστοχα το κείμενο ώστε να μπορεί να το καταλάβει ένα μικρό παιδί και να πάρει μια γεύση από το κλασικό αυτά έργο, ενώ η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου λειτουργεί συμπληρωματικά, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.