Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας

Συγγραφεάς: Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Διασκευή κειμένου: Αγγελική Δαρλάση

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+, 5+

 

Ολοι ετοιμάζονται για τον γάμο του Θησέα και της Ιππολύτης και σιγά σιγά η αρχαία Αθήνα πλημμυρίζει από τους καλεσμένους και το δάσος γύρω της από ξωτικά, νεράιδες και ερωτευμένα ζευγάρια (και λίγο μπερδεμένα). Είναι η νύχτα το μεσοκαλόκαιρου που πολλοί λένε πως ειναι μαγική και πως συμβαίνουν πράγματα αλλόκοτα. Εκείνη ακριβώς τη νύχτα, ο Ομπερον, ο βασιλιάς τον ξωτικών θα σκαρφιστεί μια φάρσα σε βάρος της Τιτάνια, της βασίλισσας των νεράιδων και τότε το παραμύθι θα ξεκινήσει. Η ιστορία του Σαίξπηρ που γράφτηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια είναι κλασική και έχει ξαναγραφτεί, διασκευαστεί και διαβαστεί εκατομμύρια φορές, ενώ άλλες τόσες έχει μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι. Η Αγγελική Δαρλάση μεταφέρει όλη τη μαγεία της ιστορίας αυτής που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό, και διασκευάζει εύστοχα το κείμενο ώστε να μπορεί να το καταλάβει ένα μικρό παιδί και να πάρει μια γεύση από το κλασικό αυτά έργο, ενώ η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου λειτουργεί συμπληρωματικά, απογειώνοντας το αποτέλεσμα.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.