Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου παρέα με τα Εξωφιλαράκια

Τα παιδιά είναι η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Εμείς οραματιζόμαστε τον κόσμο αυτό καθαρό από διακρίσεις και «εξώφυλλα».
Και τα παιδιά είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοί μας για αυτήν την αποστολή!

Έναν χρόνο μετά τη βραβευμένη ενέργεια ΙΣΤΟΡΙΕΣ «ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ», οι εκδόσεις Ψυχογιός δίνουν τους μαρκαδόρους στα παιδιά για να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους Χωρίς Εξώφυλλα. Τα παιδιά διαχρονικά είναι επιφορτισμένα με την ελπίδα να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο. Οι εκδόσεις Ψυχογιός από την πλευρά τους τροφοδοτούν τη σκέψη των παιδιών με τα παιδικά βιβλία «ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ».

Παρέα με τα Εξωφιλαράκια, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο από την αρχή, χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα. Τα Εξωφιλαράκια, που δεν έχουν φύλο, εθνικότητα, θρησκεία ή άλλα διακριτά στοιχεία, προσκαλούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τι κρύβεται στα αγαπημένα τους βιβλία πίσω από το εξώφυλλο, εκεί που κρύβεται η καρδιά κάθε ιστορίας. Γιατί το «έξω» μας είναι απλά μια ζωγραφιά, και όχι μια δικαιολογία για στιγματισμό.

Η μετάβαση σε έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα είναι αναγκαία, κι οι εκδόσεις Ψυχογιός πιστεύουν ακράδαντα στη δύναμη των βιβλίων να διαμορφώνουν τις αντιλήψεις και τις αξίες των επόμενων γενεών. Στόχος τους είναι η ενέργειά τους αυτή να λειτουργήσει ως μια εισαγωγή στη διαφορετικότητα, προσφέροντας στα παιδιά έναν συμπεριληπτικό τρόπο κατανόησης του κόσμου, ώστε να αποκτήσουν την αξία του σεβασμού προς τους άλλους.

Τρεις αγαπημένες ιστορίες της Έλενας Αρτζανίδου, ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΟΜΙΣ, ΤΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΑΡΦΙΡΩΣ και ΤΑ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΕΝΑΣ κυκλοφορούν σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου, χωρίς εξώφυλλο. Tα βιβλία περιμένουν τις παιδικές πινελιές και ιδέες για να αποκτήσουν πολλά και διαφορετικά εξώφυλλα, μια κίνηση για έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα. Αυτή η ενέργεια είναι για τις εκδόσεις Ψυχογιός ο πιο ηχηρός τρόπος να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εστιάζοντας στην πραγματικότητα στον ίδιο της τον σκοπό: να ενώνει παιδιά και ιστορίες, μόνο με τις λέξεις και την καρδιά.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που από το 1995 στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί σε ανάγκη.

Μαζί με τα παιδιά, για έναν κόσμο Χωρίς Εξώφυλλα!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

H Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια σε αριθμούς

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες τις BolognaFiere το τετραήμερο 8-11 Απριλίου και πήραν μέρος στην 61η Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αριθμός των επισκεπτών και συμμετεχόντων ξεπέρασε τις 31.735, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τους 28.894 επισκέπτες που βρέθηκαν πέρυσι στην ιταλική πόλη.

Εκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο “Η ασημένια ζώνη” των Μέγα-Μπαχά

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει από την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Τρία νέα βιβλία, τρεις μαγικές ιστορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από το να μπορείς να μοιράζεσαι ωραίες ιστορίες με τα παιδιά. Και οι τελευταίες προσθήκες στο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Ψυχογιός μας δίνουν τη δυνατότητα να διαβάσουμε τρία εξαιρετικά εικονογραφημένα βιβλία, γεμάτα χρώματα, υπέροχες εικόνες αλλά και το κυριότερο, ιστορίες που είναι σίγουρο πως θα γίνουν οι αγαπημένες των παιδιών.