Παγκόσμιος Ατλαντας

atlantas

Συγγραφέας: Νικ Κρέιν

Εικονογράφηση: Ντέιβιντ Ντιν

Απόδοση: Ελένη Ν. Δασκαλάκη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

Καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια και ταξίδια σημαίνουν χάρτες! Οι χάρτες πάντα κρύβουν κάτι μαγικό, κάτι που σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Ο Νικ Κρέιν, συγγραφέας και παρουσιαστής της τηλεόρασης, που το 1992-3 διέσχισε με τα πόδια την Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τον Εύξεινο Πόντο και το περιγράφει στο βιβλίο του Clear Water Rising, δημιούργησε παρέα με τον Ντέιβιντ Ντιν έναν παγκόσμιο άτλαντα ιδανικό για παιδιά. Χωρισμένο ανά γεωγραφική περιοχή, το βιβλίο ερευνά τον τρόπο με τον οποίο κοινότητες ανθρώπων και πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν διαμορφωθεί με βάση το τοπικό τους περιβάλλον. Ένας άτλαντας για τον εικοστό πρώτο αιώνα που δείχνει πώς αλληλοσυνδέονται όλα τα μέρη του πλανήτη και ρίχνει φως στις ιδέες και στις πρωτοτυπίες που μας βοηθούν να φτιάξουμε ένα αειφόρο μέλλον. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει και ένας αποσπώμενος παγκόσμιος χάρτης, ενώ στις σελίδες του θα βρειτε ένθετα βιβλιαράκια γνώσεων και αναδιπλούμενες σελίδες που αφήνουν το παιδί να ανακαλύψει μόνο του καλά κρυμμένα μυστικά του πλανήτη Γη. Ενα εξαιρετικό βιβλίο για ανήσυχους μικρούς εξερευνητές που θέλουν να μάθουν για τις θάλασσες, τους ωκεανούς και τις ηπείρους!

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.