Παγκόσμιος Ατλαντας

atlantas

Συγγραφέας: Νικ Κρέιν

Εικονογράφηση: Ντέιβιντ Ντιν

Απόδοση: Ελένη Ν. Δασκαλάκη

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 5+

Καλοκαίρι σημαίνει ταξίδια και ταξίδια σημαίνουν χάρτες! Οι χάρτες πάντα κρύβουν κάτι μαγικό, κάτι που σε περιμένει να το ανακαλύψεις. Ο Νικ Κρέιν, συγγραφέας και παρουσιαστής της τηλεόρασης, που το 1992-3 διέσχισε με τα πόδια την Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τον Εύξεινο Πόντο και το περιγράφει στο βιβλίο του Clear Water Rising, δημιούργησε παρέα με τον Ντέιβιντ Ντιν έναν παγκόσμιο άτλαντα ιδανικό για παιδιά. Χωρισμένο ανά γεωγραφική περιοχή, το βιβλίο ερευνά τον τρόπο με τον οποίο κοινότητες ανθρώπων και πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν διαμορφωθεί με βάση το τοπικό τους περιβάλλον. Ένας άτλαντας για τον εικοστό πρώτο αιώνα που δείχνει πώς αλληλοσυνδέονται όλα τα μέρη του πλανήτη και ρίχνει φως στις ιδέες και στις πρωτοτυπίες που μας βοηθούν να φτιάξουμε ένα αειφόρο μέλλον. Μέσα στο βιβλίο υπάρχει και ένας αποσπώμενος παγκόσμιος χάρτης, ενώ στις σελίδες του θα βρειτε ένθετα βιβλιαράκια γνώσεων και αναδιπλούμενες σελίδες που αφήνουν το παιδί να ανακαλύψει μόνο του καλά κρυμμένα μυστικά του πλανήτη Γη. Ενα εξαιρετικό βιβλίο για ανήσυχους μικρούς εξερευνητές που θέλουν να μάθουν για τις θάλασσες, τους ωκεανούς και τις ηπείρους!

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.