Παιδικά illustralabs στο 365 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το illustradays, το μοναδικό φεστιβάλ εικονογράφησης στην Ελλάδα, δημιουργεί φέτος το 365, το δικό του χώρο μέσα στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Εδώ μπορούμε να γιορτάζουμε την εικονογράφηση κάθε μέρα του χρόνου. Περισσότερα βιβλία και έργα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις, ένα τελείως διαφορετικό open call που θα ανακοινωθεί σύντομα, ακόμα περισσότεροι ενήλικες και παιδιά που μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από εργαστήρια, και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Μέσα στα δύο χρόνια του φεστιβάλ φιλοξενήσαμε πάνω από 15 δημιουργικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες με συνολικά πάνω από 300 συμμετοχές. Και κάθε φορά στο τέλος τους νιώθαμε τον ίδιο ενθουσιασμό από το πόσο όμορφα πράγματα μπορούν να φτιαχτούν σε τόσο λίγο χρόνο. Έτσι, αυτήν τη φορά, η ομάδα του illustradays ετοίμασε μια ολόκληρη σειρά από εργαστήρια για παιδιά που θα τρέχουν για τους επόμενους μήνες. Τα πρώτα δύο εδώ που ανακοινώθηκαν είναι:

Οι ακροβάτες, με τον Κώστα Θεοχάρη

Τι γίνεται όταν το θεατρικό παιχνίδι μπλέκεται δημιουργικά με την εικονογράφηση; Τι μπορούν να μας μάθουν για την τέχνη οι φόρμες και τα χρώματα; Πώς δούλευε τα έργα του ο Μιρό; Και τελικά, τι χρειάζεται για να φτιάξεις τους δικούς σου ακροβάτες; «Θα ξεκινήσουμε με μια μικρή παράσταση με φανταστικά υλικά μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό και αμέσως μετά θα φτιάξουμε ακροβάτες με χρωματιστά σχήματα και αρκετό δημιουργικό παιχνίδι με την βοήθεια του Μιρό», λέει ο Κώστας Θεοχάρης, που είναι και ο εμψυχωτής του προγράμματος.

Ο Κώστας Θεοχάρης είναι εικονογράφος, designer, καλλιτέχνης και τυπογράφος. Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, εστιάζοντας στην εικόνα και την απόδοσή της. Έχει εικονογραφήσει δεκάδες παιδικά βιβλία, και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς. Συνεργάζεται στενά με δημιουργικά γραφεία, εταιρείες και συμμετέχει σε συλλογικά και προσωπικά καλλιτεχνικά project για τα οποία έχει λάβει κατά καιρούς αρκετά βραβεία και διακρίσεις. Το βιβλίο του “Οι Ακροβάτες” έχει διακριθεί με Έπαινο ΕΒΓΕ 2023 (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας) και βρέθηκε στην Βραχεία λίστα για το βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα εικονοβιβλίου στα ΙΒΒΥ 2023. Το δικό του illustralab απευθύνεται σε παιδιά 4-7 ετών και θα διεξαχθεί τις Παρασκευές 6 και 13 Οκτωβρίου (17:00-19:00). Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Στον κόσμο των fanzines με τη Studded Betrayal

Τα fanzines είναι μικρά, χειροποίητα περιοδικά με ιστορίες και θέματα που ξεπερνούν τη φαντασία. Σε αυτό το εργαστήριο η Studded Betrayal μοιράζεται τους βασικούς κανόνες των εντύπων, βιβλιοδεσίας και copyrights και συζητά για διαφορετικά υλικά και μικτές τεχνικές. Τα παιδιά φέρνουν ιδέες, αυτοσχεδιάζουν και στο τέλος δημιουργούν! “Ένα δημιουργικό και απελευθερωτικό εργαστήρι για παιδιά μεγάλα και μικρά. Θα ανακαλύψουμε μαζί τι είναι ο κόσμος των φανζίν, από που προέρχονται, πώς φτιάχνονται, πώς θα διαλέξουμε θέμα για το φανζίν μας, τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε και πώς θα τα αναπαράξουμε γρήγορα και εύκολα! Θα φτιάξουμε merch για το φανζίν μας, χειροποίητα αυτοκόλλητα και κάρτες και θα είμαστε έτοιμοι για σουπερ ανταλλαγή και έκθεση των δημιουργιών μας στο 365!“, λέει η Studded Betrayal. Το σεμινάριο δημιουργίας fanzines για παιδιά, με special guest star για μια συνάντηση τη Φαίη Κολοκυθά στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, απευθύνεται σε παιδιά 7-10 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και 27 Οκτωβρίου, 18:00-20:00 (δύο συναντήσεις). Απαραίτητη και εδώ η προκράτηση θέσης! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ