Συνέντευξη: Παναγιώτης Πανταζής (video)

Η Βασιλεία Βαξεβάνη της Athens Comics Library μιλάει με τον κομίστα Παναγιώτη Πανταζή, με αφορμή την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου κόμικ τους για έφηβους, που δημιούργησε με τον Γιώργο Γούση, τις Μέρες Λατρείας (εκδ. Polaris).

Υπενθυμίζεται ότι οι Μέρες Λατρείας είναι το Βιβλίο του Δεκεμβρίου στο Book Club της Κόκκινης Αλεπούς και το βιβλίο που κλείνει πανηγυρικά τη δεύτερη χρονιά της εφηβικής και νεανικής λέσχης ανάγνωσης του περιοδικού. Για το κόμικ μπορείτε να διαβάσετε εδώ την κριτική της Βασιλείας Βαξεβάνη.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

ΜοΜΑ: Curtis Scott

Ο Curtis Scott (αριστερά), υπεύθυνος του εκδοτικού του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), βρέθηκε τον Οκτώβριο στην Αθήνα και στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε σχολεία μίλησε με τη Ζωή Κοσκινίδου για τα βιβλία Τέχνης που απευθύνονται σε παιδιά.

Anna Wilson

Η Anna Wilson γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία, σπούδασε και ακολούθησε ακαδημαϊκό δρόμο, ταξίδεψε πολύ και γνώρισε πολλά μέρη. Όμως πάντα αγαπούσε να ζωγραφίζει. Ένα συμβάν στη ζωή της έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε να παρατήσει την ακαδημαϊκή της ενασχόληση και να αφιερωθεί σε αυτό που πάντα αγαπούσε αλλά φοβόταν να τολμήσει: να ζωγραφίζει. Κάπως έτσι ξεκίνησε να εικονογραφεί παιδικά βιβλία. Κάπως έτσι συνεργάστηκε με τη συγγραφέα Holly Hughes και μαζί δημιούργησαν αυτό το συγκινητικό και πολύ ατμοσφαιρικό βιβλίο που μιλάει για τη φιλία, τη σημασία της προσφοράς και τη μαγεία του χειμώνα… Με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου “Το αγόρι που έφερε το χιόνι” (εκδ. Μάρτης) η Ζωή Κοσκινίδου μίλησε με την εικονο-γράφο.