Πάρε μέρος στην πρόκληση της Greenpeace

To πλοίο Arctic Sunrise της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace βρίσκεται στα νερά του Ινδικού Ωκεανού, για να μελετήσει και να καταγράψει τις καταστροφικές για τους ωκεανούς ανθρώπινες πρακτικές και να πιέσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ σημαντικής αποστολής, η οργάνωση οργανώνει μια πρόκληση στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου καλεί εικονογράφους και εικαστικούς από όλον τον κόσμο, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν στους δικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν σκίτσα εμπνευσμένα από τους ωκεανούς και τα ζώα που τους κατοικούν χρησιμοποιώντας το hashtag #DrawTheOceans. Τα θέματα που έχουν τεθεί από την Greenpeace κι έχουν δώσει έμπνευση ως τώρα είναι τα σαλάχια μάντα και οι φάλαινες. Η θεματολογία ανανεώνεται κάθε μήνα.

Στη χώρα μας την αρχή έκανε η εικονογράφος και Creative Director της Greenpeace Ελλάδας Στέλλα Δημητρακοπούλου, η οποία ανέβασε τη δική της δημιουργία στον λογαριασμό της στο Instagram. Στον χορό των εικονογραφήσεων έχουν μπει πολλά άλλα μεγάλα ονόματα της διεθνούς εικονογράφησης, όπως ο Oliver Jeffers, ο Charlie Adlard, οι Ashton Attzs, η Ισλανδή Kristjana Williams, η Veronica Rowlands, η Marieke ten Berge και πολλοί άλλοι.

Ανάλογες εικαστικές προκλήσεις έχουν ξεκινήσει να ανεβαίνουν στο Instagram από το 2019 κι αποτελούν ένα πετυχημένο πείραμα, καθώς είναι ακόμα ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την προστασία του περιβάλλοντος. Είστε εικονογράφος; Σας αρέσει να ζωγραφίζετε και να δημιουργείτε; Τότε η εικαστική πρόκληση #Drawtheoceans ειναι μια ιδανική ευκαιρία να βοηθήσετε τους σκοπούς της Greenpeace για την ευαισθητοποίηση του κοινού και να αναδείξετε το ταλέντο σας στα social media.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που