Πάρε μέρος στην πρόκληση της Greenpeace

To πλοίο Arctic Sunrise της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace βρίσκεται στα νερά του Ινδικού Ωκεανού, για να μελετήσει και να καταγράψει τις καταστροφικές για τους ωκεανούς ανθρώπινες πρακτικές και να πιέσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτής της πολύ σημαντικής αποστολής, η οργάνωση οργανώνει μια πρόκληση στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου καλεί εικονογράφους και εικαστικούς από όλον τον κόσμο, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν στους δικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν σκίτσα εμπνευσμένα από τους ωκεανούς και τα ζώα που τους κατοικούν χρησιμοποιώντας το hashtag #DrawTheOceans. Τα θέματα που έχουν τεθεί από την Greenpeace κι έχουν δώσει έμπνευση ως τώρα είναι τα σαλάχια μάντα και οι φάλαινες. Η θεματολογία ανανεώνεται κάθε μήνα.

Στη χώρα μας την αρχή έκανε η εικονογράφος και Creative Director της Greenpeace Ελλάδας Στέλλα Δημητρακοπούλου, η οποία ανέβασε τη δική της δημιουργία στον λογαριασμό της στο Instagram. Στον χορό των εικονογραφήσεων έχουν μπει πολλά άλλα μεγάλα ονόματα της διεθνούς εικονογράφησης, όπως ο Oliver Jeffers, ο Charlie Adlard, οι Ashton Attzs, η Ισλανδή Kristjana Williams, η Veronica Rowlands, η Marieke ten Berge και πολλοί άλλοι.

Ανάλογες εικαστικές προκλήσεις έχουν ξεκινήσει να ανεβαίνουν στο Instagram από το 2019 κι αποτελούν ένα πετυχημένο πείραμα, καθώς είναι ακόμα ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την προστασία του περιβάλλοντος. Είστε εικονογράφος; Σας αρέσει να ζωγραφίζετε και να δημιουργείτε; Τότε η εικαστική πρόκληση #Drawtheoceans ειναι μια ιδανική ευκαιρία να βοηθήσετε τους σκοπούς της Greenpeace για την ευαισθητοποίηση του κοινού και να αναδείξετε το ταλέντο σας στα social media.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.