Παιδικά όνειρα – Children’s Dreams

childrens_dreams

Συγγραφέας: Μαρίνα Μιχαηλίδου – Καδή

Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ενα κορίτσι θέλει να αγγίξει τα αστέρια. Ενα αγόρι ονειρεύεται να πετάξει ψηλά στον ουρανό. Ενα κορίτσι χτίζει όμορφα κάστρα στην άμμο που όμως τα κύματα τα γκρεμίζουν, ένα αγόρι θέλει να βρει ένα θησαυρό θαμμένο μέσα στη γή κι ένα άλλο να μείνει για πάντα παιδί. Γίνεται όμως; Είναι τα όνειρα που κάνουμε όταν είμαστε μικροί τόσο άπιαστα; Ή μήπως έτσι μας κάνουν να το πιστεύουμε; Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή δημιούργησε ένα όμορφο βιβλίο για τα παιδικά όνειρα που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όσο απίθανα κι αν φαίνονται τώρα. Γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά το θες. Το βιβλίο μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και την αξία να προσπαθείς να κάνεις πραγματικότητα αυτό που θες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

  • Το βιβλίο είναι γραμμένο και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο του μικροσκοπίου

Με το διάβασμα αυτού του βιβλίου ετοιμαστείτε για αναζήτηση μικροσκοπίου! Στις περίπου 60 σελίδες του μαθαίνουμε τα μέρη και την αρχή λειτουργίας του μικροσκοπίου και στη συνέχεια το χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε τον μικρόκοσμο του σπιτιού, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπινου σώματος και του εδάφους.

Θα παίζουμε;

Το “Θα παίξουμε;” είναι μια ιστορία για μικρά παιδιά (κατά τη γνώμη μου, ακόμα και για προσχολικής ηλικίας) και για τη σχέση τους με την τεχνολογία, σε αντιδιαστολή με τη συμμετοχή τους στην πραγματική ζωή. Τον Πέδρο προσκαλούν σε παιχνίδι η αδελφή του, οι γονείς του, οι συμμαθητές, η γιαγιά και ο παππούς του, αλλά μάταια… ή μήπως τελικά όχι;

Όλα για την περίοδο

Έχουμε άλλωστε τόσα βιβλία γνώσεων για το ανθρώπινο σώμα, γιατί όχι και ένα για αυτό που αφορά κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό του πλανήτη; Και ναι, μπορεί η έμμηνος ρύση να αποτελεί ακόμα και σήμερα ταμπού σε πολλές χώρες, ακόμα και στην ελληνική επαρχία, όμως στην εποχή της τεχνολογίας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στις πληροφορίες, ότι δεν υπήρχε ως σήμερα στα ελληνικά ένα βιβλίο για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο βρίσκαμε μόνο ως κεφάλαιο ή ως αναφορά σε βιβλία γνώσεων για τη σεξουαλικότητα, είναι αδιανότητο.