Παιδικά όνειρα – Children’s Dreams

childrens_dreams

Συγγραφέας: Μαρίνα Μιχαηλίδου – Καδή

Εικονογράφος: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Ενα κορίτσι θέλει να αγγίξει τα αστέρια. Ενα αγόρι ονειρεύεται να πετάξει ψηλά στον ουρανό. Ενα κορίτσι χτίζει όμορφα κάστρα στην άμμο που όμως τα κύματα τα γκρεμίζουν, ένα αγόρι θέλει να βρει ένα θησαυρό θαμμένο μέσα στη γή κι ένα άλλο να μείνει για πάντα παιδί. Γίνεται όμως; Είναι τα όνειρα που κάνουμε όταν είμαστε μικροί τόσο άπιαστα; Ή μήπως έτσι μας κάνουν να το πιστεύουμε; Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή δημιούργησε ένα όμορφο βιβλίο για τα παιδικά όνειρα που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όσο απίθανα κι αν φαίνονται τώρα. Γιατί τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά το θες. Το βιβλίο μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και την αξία να προσπαθείς να κάνεις πραγματικότητα αυτό που θες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

  • Το βιβλίο είναι γραμμένο και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς

Λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία το δεύτερο βιβλίο με πρωταγωνίστρια τη Λότι Μπρουκς, μαθαίνουμε τα πάντα το σχεδόν 12χρονο κορίτσι και απαντάμε στο ερώτημα γιατί τα παιδιά την αγαπούν τόσο πολύ.

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.