Ποιός έκλεψε τον ήλιο;

Συγγραφέας – εικονογράφος: Κλαίρη Γεωργέλλη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Είναι πρωί και όλα τα ζωάκια σηκώνονται από τα κρεββάτια τους και αρχίζουν την ημέρα τους: ένα πλένει τα δόντια του, η γάτα κάνει το μπάνιο της και το πουλάκι ετοιμάζεται να φάει το πρωινό του όταν συνειδητοποιούν πως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει! Ο ήλιος δεν έχει ανατείλει ακόμα. Ανήσυχα τα ζώα αρχίζουν αν αναρωτιούνται τί μπορεί να έχει συμβεί, μέχρι που η σοφή κουκουβάγια θα τους δώσει ένα στοιχείο για να ανακαλύψουν ποιος τους έκλεψε τον ήλιο!

Αυτό που απογειώνει το βιβλίο της Κλαίρης Γεωργέλλη είναι η εικονογράφησή της. Τα χρώματα και τα σχήματα, η τεχνοτροπία της, το ύφος της σε συνδυασμό με το λιτό κείμενό της, που κρύβει αρκετές δόσεις χιούμορ, κάνουν το βιβλίο της εξαιρετικά ελκυστικό σε παιδιά μικρής ηλικίας (ακόμα και μικρότερα από 3). Με λίγα λόγια, το “Ποιός έκλεψε τον ήλιο;” είναι από αυτά τα βιβλία που αξίζει να υπάρχει σε μια παιδική βιβλιοθήκη.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.