Ποιός έκλεψε τον ήλιο;

Συγγραφέας – εικονογράφος: Κλαίρη Γεωργέλλη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Είναι πρωί και όλα τα ζωάκια σηκώνονται από τα κρεββάτια τους και αρχίζουν την ημέρα τους: ένα πλένει τα δόντια του, η γάτα κάνει το μπάνιο της και το πουλάκι ετοιμάζεται να φάει το πρωινό του όταν συνειδητοποιούν πως κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει! Ο ήλιος δεν έχει ανατείλει ακόμα. Ανήσυχα τα ζώα αρχίζουν αν αναρωτιούνται τί μπορεί να έχει συμβεί, μέχρι που η σοφή κουκουβάγια θα τους δώσει ένα στοιχείο για να ανακαλύψουν ποιος τους έκλεψε τον ήλιο!

Αυτό που απογειώνει το βιβλίο της Κλαίρης Γεωργέλλη είναι η εικονογράφησή της. Τα χρώματα και τα σχήματα, η τεχνοτροπία της, το ύφος της σε συνδυασμό με το λιτό κείμενό της, που κρύβει αρκετές δόσεις χιούμορ, κάνουν το βιβλίο της εξαιρετικά ελκυστικό σε παιδιά μικρής ηλικίας (ακόμα και μικρότερα από 3). Με λίγα λόγια, το “Ποιός έκλεψε τον ήλιο;” είναι από αυτά τα βιβλία που αξίζει να υπάρχει σε μια παιδική βιβλιοθήκη.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.