Πλούσιο και ποικίλο το νέο πρόγραμμα των εκδόσεων Παπαδόπουλος

Τα εκδοτικά προγράμματα τα αγαπάμε πολύ, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά τη βιβλιοπαραγωγή στη χώρα μας. Και το πρόγραμμα των εκδόσεων Παπαδόπουλος είναι πολλά υποσχόμενο.

Το πρώτο βιβλίο τους που περιμένουμε είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που δείχνει… πού βρισκόμαστε στον κόσμο! Το Εγώ και ο κόσμος δημιούργησε η Marie G. Rodhe. Με τη βοήθεια μιας σκανταλιάρας γάτας, τα παιδιά θα κατανοήσουν τη θέση τους μέσα στον ευρύτερο κόσμο και οι μεγάλοι θα θυμηθούν ότι ακόμα κι όταν είμαστε χώρια, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει το νέο εικονογραφημένο βιβλίο του ταλαντούχου  Jarvis με τίτλο Ευχαριστώ καθώς και το νέο βιβλίο της Ελληνίδας εικονογράφου Εφης Λαδά. Το Μικρό νησί είναι εκείνο το κομμάτι της ψυχής που κρατάει όλα όσα θυμόμαστε από δικούς μας μοναδικούς αγαπημένους. Είναι μια λυρική ιστορία γεμάτη δυνατά συναισθήματα για ένα κορίτσι γεμάτο θέληση και θάρρος.

Τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσουν δύο ακόμα τίτλοι στη σειρά Ο Μικρός Αρκούδος της Else Holmelund Minarik, με τη διαχρονική εικονογράφηση του μοναδικού Maurice Sendak, σε μετάφραση Γιάννη Παλαβού. Πρόκειται για τα Ο μικρός αρκούδος πάει επίσκεψη και Ο μπαμπάς αρκούδος γυρίζει σπίτι. Τον ίδιο μήνα αναμένεται επίσης μία πολύ σημαντική έκδοση με την υπογραφή του μοναδικού Maurice Sendak. Για πρώτη φορά κυκλοφορεί το βιβλίο του Δέκα κουνελάκια – πρώτα στις ΗΠΑ και έναν μήνα μετά και στην Ελλάδα. «Ετοιμαστείτε να μείνετε κατάπληκτοι… να ενθουσιαστείτε… και να μαγευτείτε από την απίθανη παράσταση του ταχυδακτυλουργού Μίνο, που μας μαθαίνει να μετράμε!» Το βιβλίο διδάσκει στα παιδιά μικρότερης ηλικίας τους αριθμούς και εισάγει τους νεαρούς αναγνώστες στον μαγικό κόσμο του Maurice Sendak – ένα ταξίδι που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα!

Νέος τίτλος με τον λατρεμένο λύκο Ζαχαρία θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο 2024: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να είναι ευτυχισμένος, ενώ το εικονογραφημένο βιβλίο των Caron Levis και Charles Santoso, Με τα φτερά τους ενωμένα και είναι εμπνευσμένο από ένα ζευγάρι αληθινών πελαργών με έναν αδιάρρηκτο δεσμό, σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά, θα βγει λίγο αργότερα.

Η Ελένη Βασιλειάδη, η μαμά πίσω από την ομάδα Positive Parents, υπογράφει το πρώτο της παιδικό βιβλίο, Το δοχείο της αγάπης (προσωρινός τίτλος), με εικονογράφηση από τη Ρένια Μεταλληνού. Τον Φεβρουάριο θα βρίσκεται στα χέρια σας μία γλυκιά ιστορία για την αξία της ουσιαστικής επαφής γονέων και παιδιών. Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί για τα συναισθήματα και τις πράξεις των ανθρώπων – ποιος όμως θα υμνήσει τον συναρπαστικό κόσμο του βυθού; Στο εικονογραφημένο βιβλίο Ποιήματα για ψάρια και θαλασσινά (προσωρινός τίτλος), ο μοναδικός  Γιώργος Τσακνιάς υπογράφει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με λέξεις και συνθέτει πρωτότυπα λίμερικ, αφιερωμένα στα πλάσματα του θάλασσας. Η εικονογράφηση ειναι της Ιφιγένειας Καμπέρη. Και το πρόγραμμα των εικονογραφημένων κλείνει με το νέο βιβλίο της Σοφίας Πανίδου, το Βλέπω τον κόσμο όπως είμαι, σε εικονογράφηση Κώστα Μαρκόπουλου.

Στο κομμάτι της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα τα βιβλία της διάσημης πολυβραβευμένης συγγραφέως Lois Lowry, η οποία έχει γράψει πάνω από σαράντα βιβλία για παιδιά και εφήβους, ανάμεσά τους και την best seller τετραλογία των Νew Υork Times The Giver και τη δημοφιλή σειρά Anastasia Krupnik. Η αρχή θα γίνει την άνοιξη, όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει το εφηβικό μυθιστόρημα Ο φύλακας της μνήμης (The Giver) σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά. Το καλοκαίρι του 2024 θα κυκλοφορήσει και το νέο βιβλίο της Lois Lowry με προσωρινό τίτλο Ο γρίφος του Γουίντεμπι.

Πέρα από τα παραπάνω, περιμένουμε να διαβάσουμε το τελευταίο μέρος της απίθανης, αστείας, περιπετειώδους τριλογίας με πρωταγωνίστρια την Πίνατ Τζόουνς, σε κείμενο και εικονογράφηση του Rob Biddulph θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, Το φωτόδεντρο, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η τριλογία ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ, που έγραψε ο Θοδωρής Τσεκούρας, με εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση καθώς και το Τίγρη το φως ενός άλλου κόσμου του Βρετανού SF Said. Επίσης, τον Μάιο θα κυκλοφορήσει το Lion – a long way home, η συγκλονιστική, αληθινή ιστορία του Saroo Brierley.

Το πρόγραμμα των εκδόσεων κλείνει με τα δύο νέες σειρές βιβλίων δραστηριοτήτων. Η πρώτη σειρά δημιουργήθηκε από την παιδαγωγό Montessori και συγγραφέα του βιβλίου για γονείς Η Σκάλα, Ντίνα Νομικού, για το πώς μπορούν οι δράσεις στο νηπιαγωγείο να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες και η δεύτερη εγκαινιάζει τη συνεργασία των εκδόσεων με τη νηπιαγωγό και συγγραφέα Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, η οποία υπογράφει τη σειρά βιβλίων Μπες στην ιστορία!, βιβλία δραστηριοτήτων για τη διαχείριση των συναισθημάτων σε εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που