Ποπ όπερες, εικαστικό εργαστήρι στη Λυρική Σκηνή

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με την εικαστικό και παιδαγωγό Αγγελική Μπόζου υλοποιούν το εικαστικό εργαστήριο Ποπ όπερες, στο πλαίσιο της έκθεσης Παναρμόνια της Σοφίας Καλογεροπούλου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 10 ετών και θα πραγματοποιηθεί τις Κυριακές 13, 20, 27 Μαρτίου & 3 Απριλίου 2022 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στο ΚΠΙΣΝ.

Το εργαστήριο Ποπ όπερες στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τη ζωγραφική της Σοφίας Καλογεροπούλου και τη μουσική θεματολογία των έργων της. Το ναΐφ στιλ της αυτοδίδακτης ζωγράφου θα αποτελέσει μια ευκαιρία προκειμένου τα παιδιά να αισθανθούν ότι η σύγχρονη τέχνη δεν είναι απαραίτητα δυσνόητη ή απόλυτα άρτια, αλλά και ένας τρόπος έκφρασης που μπορεί να τα αγγίξει. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους αφηγηματικό sketchbook, συλλέγοντας και ανασκευάζοντας στοιχεία από τους πίνακες της ζωγράφου. Μέσα στις σελίδες ενός χειροποίητου τετραδίου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τρόπους κατασκευής χάρτινων μηχανισμών, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που θα φιλοξενήσει τα κτίρια και τα πλάσματα του κόσμου των έργων της ζωγράφου.

Παράλληλα, οι μαθητές-επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα έντυπο με δημιουργικές δραστηριότητες και κοπτικά για pop-up κατασκευές έχοντας ως αφετηρία το έργο της Σοφίας Καλογεροπούλου και κεντρικό στόχο την παρατήρηση μέσω μιας δημιουργικής περιήγησης στην έκθεση.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αγγελική Μπόζου

Ηλικίες: 6-10 ετών

Ημερομηνίες & ώρες εργαστηρίων: Κυριακές 13, 20, 27 Μαρτίου 3 Απριλίου 202210:00 – 12:00 & 12:30 – 14:30

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο εργαστήριο «Ποπ όπερες» γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/355qRq3.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

“Εφυγε” από τη ζωή η Faith Ringgold

Έφυγε από τη ζωή στα 93 της χρόνια, η Αμερικανίδα εικαστικός και δημιουργός παιδικών βιβλίων Faith Ringgold. Και αν το όνομά της δεν λέει τίποτα στους Ελληνες αναγνώστες, για τους Αμερικάνους υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες στον χώρο των Τεχνών και του παιδικού βιβλίου.

5: Mάρια Μπαχά

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία, καινούρια ή παλιά, παιδικά ή ενηλίκων, ελληνικά ή ξενόγλωσσα.