Προς πώληση το σπίτι του Terry Pratchett

Προς πώληση βγήκε το σπίτι στο οποίο έμεινε από το 1970 ως το 1994 ο Βρετανός συγγραφέας Terry Pratchett. Το Gaze Cottage, όπως ονομάζεται η κατοικία, βρίσκεται στο χωριό Rowberrow, στο Somerset της Αγγλίας. Εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου που έχει αναλάβει την πώληση ανέφερε πως «ο συγγραφέας έγραψε σ’ αυτό το σπίτι τα περισσότερα από τα βιβλία του», όπως το The Carpet People (1971), το The Dark Side of The Sun (1976) και φυσικά τα πρώτα βιβλία της σειράς Discword, με το The color of magic να κάνει την αρχή το 1983. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του μεσιτικού ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης της οικίας που τώρα την πουλάει για πολλά χρόνια λάμβανε γράμματα προς τον «Hogfather», έναν από τους χαρακτήρες του ομόνυμου βιβλίου της σειράς Death της σειράς Discworld. Η αρχική τιμή πώλησης ορίστηκε στις 800.000 λίρες.

Το Gaze Cottage πωλείται προς 800.000 λίρες.

Ο Sir Terry Pratchett πέθανε σε ηλικία 66 ετών, το 2015, οκτώ χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ από την οποία έπασχε. Εγραψε περισσότερα από 70 βιβλία, ενώ το τελευταίο του εκδόθηκε το 2014.

Πηγή: BBC & Daily Mail για περισσότερες φωτογραφίες

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.