Ψάχνεις την κοντινότερή σου βιβλιοθήκη;

Ψάχνετε να βρείτε την πιο κοντινή σας βιβλιοθήκη; Στο site της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα βρείτε τον κατάλογο με τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο δίκτυό της. Η ταξινόμησή τους έχει γίνει ανά νομό, αναφέρονται ξεχωριστά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, ενώ για κάθε βιβλιοθήκη ξεχωριστά αναφέρονται όχι μόνο τα στοιχεία της (διεύθυνση, τηλέφωνο), αλλά και ένα κείμενο με πληροφορίες για τις συλλογές, την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, κλπ.

Πέρα από την παραπάνω λίστα, που περιλαμβάνει μόνο τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο Δίκτυο της ΕΒΕ, υπάρχει κι ένας άλλος κατάλογος, με όλες τις βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεά της Αρκαδίας ως το Ωραιόκαστρο, στη Θεσσαλονίκη! Πεντακόσιες και πλέον δανειστικές βιβλιοθήκες που συγκέντρωσε το Bookworm.gr. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του site, ο κατάλογος δεν έχει επικαιροποιηθεί τον τελευταίο έναν χρόνο, παρ’όλα αυτά, αποτελεί έναν πολύ καλό και αποτελεσματικό τρόπο να βρει κανείς την κοντινότερη σε εκείνον βιβλιοθήκη και να επικοινωνήσει μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά, αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας και όλες οι βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην κάθε πόλη ή χωριό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.