Ψάχνεις την κοντινότερή σου βιβλιοθήκη;

Ψάχνετε να βρείτε την πιο κοντινή σας βιβλιοθήκη; Στο site της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα βρείτε τον κατάλογο με τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο δίκτυό της. Η ταξινόμησή τους έχει γίνει ανά νομό, αναφέρονται ξεχωριστά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, ενώ για κάθε βιβλιοθήκη ξεχωριστά αναφέρονται όχι μόνο τα στοιχεία της (διεύθυνση, τηλέφωνο), αλλά και ένα κείμενο με πληροφορίες για τις συλλογές, την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, κλπ.

Πέρα από την παραπάνω λίστα, που περιλαμβάνει μόνο τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο Δίκτυο της ΕΒΕ, υπάρχει κι ένας άλλος κατάλογος, με όλες τις βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεά της Αρκαδίας ως το Ωραιόκαστρο, στη Θεσσαλονίκη! Πεντακόσιες και πλέον δανειστικές βιβλιοθήκες που συγκέντρωσε το Bookworm.gr. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του site, ο κατάλογος δεν έχει επικαιροποιηθεί τον τελευταίο έναν χρόνο, παρ’όλα αυτά, αποτελεί έναν πολύ καλό και αποτελεσματικό τρόπο να βρει κανείς την κοντινότερη σε εκείνον βιβλιοθήκη και να επικοινωνήσει μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά, αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας και όλες οι βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην κάθε πόλη ή χωριό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.