Ψάχνεις την κοντινότερή σου βιβλιοθήκη;

Ψάχνετε να βρείτε την πιο κοντινή σας βιβλιοθήκη; Στο site της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα βρείτε τον κατάλογο με τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο δίκτυό της. Η ταξινόμησή τους έχει γίνει ανά νομό, αναφέρονται ξεχωριστά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, ενώ για κάθε βιβλιοθήκη ξεχωριστά αναφέρονται όχι μόνο τα στοιχεία της (διεύθυνση, τηλέφωνο), αλλά και ένα κείμενο με πληροφορίες για τις συλλογές, την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, κλπ.

Πέρα από την παραπάνω λίστα, που περιλαμβάνει μόνο τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο Δίκτυο της ΕΒΕ, υπάρχει κι ένας άλλος κατάλογος, με όλες τις βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεά της Αρκαδίας ως το Ωραιόκαστρο, στη Θεσσαλονίκη! Πεντακόσιες και πλέον δανειστικές βιβλιοθήκες που συγκέντρωσε το Bookworm.gr. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του site, ο κατάλογος δεν έχει επικαιροποιηθεί τον τελευταίο έναν χρόνο, παρ’όλα αυτά, αποτελεί έναν πολύ καλό και αποτελεσματικό τρόπο να βρει κανείς την κοντινότερη σε εκείνον βιβλιοθήκη και να επικοινωνήσει μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά, αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας και όλες οι βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην κάθε πόλη ή χωριό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.