Ψάχνεις την κοντινότερή σου βιβλιοθήκη;

Ψάχνετε να βρείτε την πιο κοντινή σας βιβλιοθήκη; Στο site της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα βρείτε τον κατάλογο με τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο δίκτυό της. Η ταξινόμησή τους έχει γίνει ανά νομό, αναφέρονται ξεχωριστά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, ενώ για κάθε βιβλιοθήκη ξεχωριστά αναφέρονται όχι μόνο τα στοιχεία της (διεύθυνση, τηλέφωνο), αλλά και ένα κείμενο με πληροφορίες για τις συλλογές, την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, κλπ.

Πέρα από την παραπάνω λίστα, που περιλαμβάνει μόνο τις βιβλιοθήκες που ανήκουν στο Δίκτυο της ΕΒΕ, υπάρχει κι ένας άλλος κατάλογος, με όλες τις βιβλιοθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεά της Αρκαδίας ως το Ωραιόκαστρο, στη Θεσσαλονίκη! Πεντακόσιες και πλέον δανειστικές βιβλιοθήκες που συγκέντρωσε το Bookworm.gr. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του site, ο κατάλογος δεν έχει επικαιροποιηθεί τον τελευταίο έναν χρόνο, παρ’όλα αυτά, αποτελεί έναν πολύ καλό και αποτελεσματικό τρόπο να βρει κανείς την κοντινότερη σε εκείνον βιβλιοθήκη και να επικοινωνήσει μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά, αναφέρονται τα στοιχεία επικοινωνίας και όλες οι βιβλιοθήκες που βρίσκονται στην κάθε πόλη ή χωριό.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που