“Ψηλά στα σύννεφα”: από βιβλίο, ταινία στο Netflix

Το Netflix, η συνδρομητική υπηρεσία streaming, ανακοίνωσε πως θα κάνει σύντομα πρεμιέρα μια νέα ταινία κινουμένων σχεδίων. Το βιβλίο από το οποίο εμπνεύστηκε το σενάριο της ταινίας o Jon Croker, γνωστός από τις ταινίες Paddington, είναι το «High in the clouds» του Paul McCartney. Το πρώην Σκαθάρι έγραψε το βιβλίο αυτό το 2005 μαζί με τον Geoff Dunbar και με τον Philip Ardagh να υπογράφει την εικονογράφηση. Στην Ελλάδα το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις Πατάκη, με τον τίτλο Ψηλά στα σύννεφα, σε μετάφραση της Χίλντας Παπαδημητρίου.

Η υποθεση της ταινίας ξεφεύγει κατά πολύ από την ιστορία που διαβάσαμε το 2005. Ετσι, αντί για τον σκίουρο Βίλυ, την επίσης σκιουρίνα Βιλελμίνη και τον ποντικό Ράτσι που προσπαθούν να σώσουν τα ζώα που μένουν στην Μεγκατρόπολη από την κακιά μαϊμού Γκριζέλντα και να ανατρέψουν τα σχέδιά της να καταλάβει το Νησί των Ευτυχισμένων Ζώων, την Ανιμάλια, στην ταινία του Netflix ο πρωταγωνιστής σκίουρος ονομάζεται Wirral (Γουίραλ) και προσπαθεί μαζί με μια παρέα άλλων νεαρών επαναστατών που ζουν ψηλά στα σύννεφα να σώσει τους γονείς του και τους φίλους του από την τυραννική κουκουβάγια Gretsch, που μέσα σε όλα έχει και φανταστική φωνή και που κλέβει τη φώνη όποιου θεωρεί ότι είναι καλύτερη από τη δική της.

Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από τον υποψήφιο για Οσκαρ Timothy Reckart, ενώ στην παραγωγή βρίσκεται και ο ίδιος ο Paul McCartney, ανάμεσα σε πολλούς άλλους της γαλλικής εταιρείας παραγωγής Gaumont.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας. Σύμφωνα με το μουσικό περιοδικό Rolling Stone, η πρώτη απόπειρα να γίνει το βιβλίο ταινία έγινε το 2013, ενώ το 2015 ο Paul Mc Cartney είχε ανακοινώσει ότι είχε γράψει επτά με οκτώ τραγούδια για την ταινία, το ένα μάλιστα για να το τραγουδίσει η Lady Gaga. Πηγές του περιοδικού αναφέρουν πως ο διάσημος Βρετανός μουσικός θα γράψει ο ίδιος τη μουσική για την ταινία του Netflix και ότι δεν είναι σίγουρο ακόμα για το αν θα χρησιμοποιηθούν κομμάτια που έχουν ήδη γραφτεί.  

Σε άλλα νέα, ο επιβεβαιώθηκε ότι ο 77χρονος McCartney θα είναι ανάμεσα στους μουσικούς που θα εμφανιστούν στο μεγαλύτερο βρετανικό μουσικό φεστιβάλ, το Glastonbury, καθιστώντας τον έτσι τον μεγαλύτερο σε ηλικία μουσικό που έχει ανέβει ποτέ στην σκηνή του.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.