Σεμινάριο για τη μεγαλόφωνη ανάγνωση με τη Γόνη Λούκα

H Γόνη Λούκα

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 ( 18:00 – 20:00) το It’s All Greek to me διοργανώνει σεμινάριο με τη Γόνη Λούκα, μια βιωματική συνάντηση για την ανάγνωση σε βρέφη και παιδιά και τον ρόλο του ενήλικου ενδιάμεσου στην ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η εμπειρία της ανάγνωσης από τη βρεφική ηλικία και η σημασία της. Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες: γονείς εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και σε όσους αγαπούν την παιδική λογοτεχνία.

Οι άξονες της συνάντησης είναι οι εξής:

α) Οι τρεις σημαντικοί παράγοντες στην διαδικασία της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων – το παιδί, ο ενήλικος, το βιβλίο,

β) Τι σημαίνει διαδραστική ανάγνωση και η σημασία της μεγαλόφωνης ανάγνωσης,

γ) Τι σημαίνει «καλό» παιδικό βιβλίο και με ποια κριτήρια το επιλέγουμε,

δ) Σύντομη αναφορά σε κατηγορίες και συγκεκριμένους τίτλους παιδικών βιβλίων,

ε) Αναγνωστικές απόπειρες.

Προτιμήστε άνετα ρούχα και κάλτσες!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-6442814, 210-6459451.

Η Γόνη Λούκα είναι νηπιαγωγός & ηθοποιός, σπούδασε στην Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βεάκη». Εργάστηκε ως ηθοποιός αρκετά χρόνια. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια και βιβλιοπώλης. Υπήρξε συνιδρύτρια του αμιγώς παιδικού βιβλιοπωλείου ο Γάτος Μαουρίτσιο. Γράφει στο διαδικτυακό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Διήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά»

Το Σαββατοκύριακο 1 – 2 Ιουλίου η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού παίρνει το όνομα της ιδρύτριάς της, της Μυρσίνης Ζορμπά. Τις δύο αυτές ημέρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για να τη γνωρίσει το κοινό, να ξεφυλλίσουν τα παιδιά κάποια από τα 10.500 βιβλία της και να πάρουν μέρος σε βιβλιοδράσεις με συγγραφείς και εικονογράφους. Εκεί θα υπάρχει και την Πλανόδια Βιβλιοθήκη με βιβλία και ιστορίες στις γλώσσες όλου του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και όλοι μαζί θα τιμήσουμε τη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά.