Σεμινάριο για τη μεγαλόφωνη ανάγνωση με τη Γόνη Λούκα

H Γόνη Λούκα

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 ( 18:00 – 20:00) το It’s All Greek to me διοργανώνει σεμινάριο με τη Γόνη Λούκα, μια βιωματική συνάντηση για την ανάγνωση σε βρέφη και παιδιά και τον ρόλο του ενήλικου ενδιάμεσου στην ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η εμπειρία της ανάγνωσης από τη βρεφική ηλικία και η σημασία της. Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες: γονείς εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και σε όσους αγαπούν την παιδική λογοτεχνία.

Οι άξονες της συνάντησης είναι οι εξής:

α) Οι τρεις σημαντικοί παράγοντες στην διαδικασία της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων – το παιδί, ο ενήλικος, το βιβλίο,

β) Τι σημαίνει διαδραστική ανάγνωση και η σημασία της μεγαλόφωνης ανάγνωσης,

γ) Τι σημαίνει «καλό» παιδικό βιβλίο και με ποια κριτήρια το επιλέγουμε,

δ) Σύντομη αναφορά σε κατηγορίες και συγκεκριμένους τίτλους παιδικών βιβλίων,

ε) Αναγνωστικές απόπειρες.

Προτιμήστε άνετα ρούχα και κάλτσες!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-6442814, 210-6459451.

Η Γόνη Λούκα είναι νηπιαγωγός & ηθοποιός, σπούδασε στην Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βεάκη». Εργάστηκε ως ηθοποιός αρκετά χρόνια. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια και βιβλιοπώλης. Υπήρξε συνιδρύτρια του αμιγώς παιδικού βιβλιοπωλείου ο Γάτος Μαουρίτσιο. Γράφει στο διαδικτυακό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Τα υποψήφια για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη παιδικά βιβλία

H Κριτική Επιτροπή των βιβλίων για παιδιά έδωσε στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες των υποψηφίων για βράβευση βιβλίων. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, 8 μ.μ. 

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Τα μικρά βιβλιοπωλεία ενώνονται ξανά στις 22 – 27 Μαΐου και γιορτάζουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων. Μια ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη συναντήσεις με αγαπημένους και αγαπημένες δημιουργούς και μοναδικές δράσεις για βιβλία, φτιαγμένες με τη φαντασία και την αγάπη των μικρών βιβλιοπωλείων.