Σεμινάριο για τη μεγαλόφωνη ανάγνωση με τη Γόνη Λούκα

H Γόνη Λούκα

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 ( 18:00 – 20:00) το It’s All Greek to me διοργανώνει σεμινάριο με τη Γόνη Λούκα, μια βιωματική συνάντηση για την ανάγνωση σε βρέφη και παιδιά και τον ρόλο του ενήλικου ενδιάμεσου στην ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί η εμπειρία της ανάγνωσης από τη βρεφική ηλικία και η σημασία της. Απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες: γονείς εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές και σε όσους αγαπούν την παιδική λογοτεχνία.

Οι άξονες της συνάντησης είναι οι εξής:

α) Οι τρεις σημαντικοί παράγοντες στην διαδικασία της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων – το παιδί, ο ενήλικος, το βιβλίο,

β) Τι σημαίνει διαδραστική ανάγνωση και η σημασία της μεγαλόφωνης ανάγνωσης,

γ) Τι σημαίνει «καλό» παιδικό βιβλίο και με ποια κριτήρια το επιλέγουμε,

δ) Σύντομη αναφορά σε κατηγορίες και συγκεκριμένους τίτλους παιδικών βιβλίων,

ε) Αναγνωστικές απόπειρες.

Προτιμήστε άνετα ρούχα και κάλτσες!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-6442814, 210-6459451.

Η Γόνη Λούκα είναι νηπιαγωγός & ηθοποιός, σπούδασε στην Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Βεάκη». Εργάστηκε ως ηθοποιός αρκετά χρόνια. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια και βιβλιοπώλης. Υπήρξε συνιδρύτρια του αμιγώς παιδικού βιβλιοπωλείου ο Γάτος Μαουρίτσιο. Γράφει στο διαδικτυακό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.