Σουσάμι άνοιξε! Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας σε 8 παιδικές βιβλιοθήκες

Το γνωρίζατε ότι εκτός από την καλοκαιρινή εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοήκης, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται ακόμα ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά; Οκτώ βιβλιοθήκες στην Αθήνα και την περιφέρεια διοργανώνουν 20 εργαστήρια με αφορμή 150 τίτλους βιβλίων, που αναδεικνύουν τους θησαυρούς που βρίσκονται μέσα στη Βιβλιοθήκη. Ποιοι είναι αυτοί οι θησαυροί; Υπάρχουν κάποιοι που μπορούμε να φανταστούμε κι άλλοι που είναι αναπάντεχοι.

Οι Βιβλιοθήκες προσκαλούν τα παιδιά να τους ανακαλύψουν μέσα από τα βιβλία, τα ταξίδια στον χάρτη αλλά και μέσα στο χώμα, να βρουν και να ταιριάξουν τις λέξεις των θησαυρών για να φτιάξουν ποιήματα, να «φιλοσοφήσουν» για τους δικούς τους θησαυρούς, να γνωρίσουν πολύτιμες τροφές και να μαγειρέψουν τις δικές τους λιχουδιές, να κατασκευάσουν ένα δικό τους θησαυροφυλάκιο για τα πολύτιμα τους… και άλλα.

Οι οκτώ αυτές βιβλιοθήκες είναι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης Ψυχικού, η Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, η Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι, η Παιδική Βιβλιοθήκη SΕΑRCH Κηφισιάς και η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού, οι οποίες δημιούργησαν ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και σχεδίων για τη δουλειά που γίνεται μέσα στη Βιβλιοθήκη. Οι οκτώ αυτές βιβλιοθήκες συνεργάστηκαν με στόχο την καλλιέργεια  αναγνωστικών συνηθειών μέσα από τη συνεχή δημιουργία αναγνωστικών μονοπατιών, όπου το ένα βιβλίο οδηγεί στο άλλο με τον ίδιο τρόπο που κάθε παιδί εξελίσσεται ως αναγνώστης.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα ενώ η κάθε βιβλιοθήκη μπορεί να σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων και τις ηλικίες παιδιών στις οποίες απευθύνονται τα προγράμματα αυτά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Μετά τον Χάρι Πότερ τι;

Είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε εδώ στην Κόκκινη Αλεπού και ίσως μια από τις