Στην καρδιά των συναισθημάτων του παιδιού

Συγγραφέας: Isabelle Filliozat

Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου

Εκδόσεις: Ενάλιος

Χρονιά έκδοσης: 2000

 

Το να γίνεις γονιός είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου. Οταν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί, μαζί με τα μάτια του, ανοίγει κι ένας καινούργιος κόσμος για τον γονιό, ένας αχαρτογράφητος κόσμος που καλείται να τον εξερευνήσει και να τον κατανοήσει άμεσα. Το βιβλίο της Isabelle Filliozat είναι χωρισμένο σε κεφάλαια και δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να το διαβάσει ανάλογα με τις ανάγκες του και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Λειτουργεί σαν οδηγός, είναι γραμμένο (και μεταφρασμένο) σε απλή και κατανοητή γλώσσα και μέσα από παραδείγματα βοηθά τον γονιό να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους το παιδί ή τα παιδιά του αντιδρούν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και πώς μπορεί να το/τα βοηθήσει. Πρέπει να ακούμε τους φόβους τους, ποιοί είναι οι πιο συχνοί, ο θυμός είναι υγιής αντίδραση, πως χειριζόμαστε τη θλίψη,

Η Ιsabelle Filliozat, με πατέρα ψυχολόγο και μητέρα ψυχίατρο, είναι ψυχοθεραπεύτρια και μητέρα δύο παιδιών. Από το 1982 συνεργάζεται με γονείς και παιδιά στο δρόμο τους προς την ελευθερία των συναισθημάτων της ψυχής και την ευτυχία. Είναι επιτυχημένη συγγραφέας των βιβλίων Δεν έχουν χαθεί όλα!, Τα δοκίμασα όλα!, Οι άλλοι κι εγώ, Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς, Σε μισώ, σ’ αγαπώ, 365 ημέρες ευτυχίας, Τι μου συμβαίνει τελικά; και  Η νοημοσύνη της καρδιάς (όλα από τις εκδόσεις Ενάλιος).

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των παιδιών: οδηγός για γονείς

Ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην ανατροφή και τη διδασκαλία των παιδιών, με κοινή λογική, με εύκολα εφαρμόσιμα εργαλεία, αλλά και με στρατηγικές που βασίζονται στην επιστήμη.

Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά

Το σώμα και ο εγκέφαλος λειτουργούν όπως ένας οικονομικός προϋπολογισμός: Μια αγκαλιά, ένας καλός ύπνος, το παιχνίδι με φίλους, ένα υγιεινό γεύμα: όλα αυτά είναι καταθέσεις στον προϋπολογισμό μας. Αντίθετα, η αίσθηση απομόνωσης ή αγνόησης ή η έλλειψη ύπνου λειτουργούν ως αναλήψεις.

Oι γονείς χωρίζουν: Πώς να μην πάρετε διαζύγιο και από τα παιδιά σας

Πώς και πότε το διαζύγιο γίνεται μονόδρομος;
Πώς το ανακοινώνουμε στα παιδιά και με ποιο τρόπο το διαχειριζόμαστε ανάλογα με την ηλικία τους; Τι γίνεται με τη συνεπιμέλεια και ποιες προτάσεις μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς για την καλύτερη συνεννόησή τους; Η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα μέσα από την αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου της.