Χαρίστε ένα βιβλίο

nter

Στις 14 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τη γιορτή των ερωτεύμενων. Και να αγοράζουμε σοκολατάκια, λουλούδια και κοσμήματα. Ομως, στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζεται και κάτι άλλο, πιο σημαντικό! Είναι η Παγκόσμια Ημέρα “Χάρισε ένα βιβλίο”. Στόχος; Να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βιβλία. Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην σελίδα του International Book Giving Day, στην Αγγλία, για παράδειγμα, το ένα τρίτο των παιδιών δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν, στην Αμερική τα 2/3 των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν.Στην Ελλάδα, η εικόνα είναι παρόμοια, ίσως όχι τόσο ζοφερή, αλλά -δυστυχώς- και λόγω οικονομικής κρίσης, τα πράγματα δεν είναι και πολύ διαφορετικά.

Σκοπός μας σαν Κόκκινη Αλεπού είναι να κάνουμε ευρύτερα γνωστή και στη χώρα μας αυτή την φανταστική ημέρα! Και πώς θα το κάνουμε αυτό: αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Εκείνη, λοιπόν, την ημέρα χαρίστε ένα βιβλίο σε ένα παιδάκι που γνωρίζετε (παιδί φίλων, ανηψάκι κλπ), ενημερώστε τον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο, το δημοτικό ή ακόμα και τα γυμνάσια και λύκεια στα οποία φοιτούν τα παιδιά σας για την ημέρα αυτή και σαν κοινότητα πάρτε πρωτοβουλία να μαζέψετε και να μοιράσετε βιβλία σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, σε σχολεία που θέλουν να μεγαλώσουν τις σχολικές τους βιβλιοθήκες, κάντε δωρεές ή καλύτερα ακόμα, μιλήστε στα παιδιά σας για τη συγκεκριμένη ημέρα και πηγαίντε μαζί στη Βιβλιοθήκη του δήμου σας και κάντε δωρεά μερικά παιδικά βιβλία. Υπάρχουν ακόμα και νοσοκομεία που χρειάζονται να γεμίσουν τα ράφια των βιβλιοθηκών τους για να περνάει ευχάριστα η ώρα των παιδιών που πρέπει να είναι εκεί.

Αν μπείτε στο site της International Book Giving Day μπορείτε να κατεβάσετε διάφορα αρχεία για να τυπώσετε, από την αφίσα (δυστυχώς δεν υπάρχει στα ελληνικά), μέχρι σελοδοδείκτες και τις πιό παλιές αφίσες (εικαστικά πάντως είναι φανταστικές) και να τα κρατήσετε σαν αναμνηστικά, να εγγραφείτε στο newsletter τους για να λαμβάνετε ενημέρωσεις και φυσικά – αν είστε χρήστης των social media – να επικοινωνήσετε τις δράσεις σας χρησιμοποιώντας το hashtag #bookgivingday.

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που