Στον Henrique Coser Moreira το Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης BCBF – Fundación SM

Στον 25χρονο Βραζιλιάνο εικονογράφο Henrique Moreira απονεμήθηκε το φετινό 14ο Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης Bologna Children’s Book Fair – Fundación SM. Ο Moreira είναι πτυχιούχος γραφιστικής και ενδιαφέρεται πολύ να εξερευνήσει τον τρόπο επικοινωνίας των ιστοριών με την εικονογράφηση, ιδιαίτερα δουλεύοντας πάνω σε σιωπηλά βιβλία.

Η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια και το Fundación SM, φορείς που δραστηριοποιούνται τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης εικονογράφων όσο και στον τομέα της προώθησης του παιδικού βιβλίου, θέσπισαν το 2009 το Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια – Fundación SM με στόχο να αναδείξουν και να υποστηρίξουν νέα ταλέντα στην εικονογράφηση. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του νικητή είναι ανοιχτός σε καλλιτέχνες ηλικίας κάτω των 35 ετών, των οποίων το έργο έχει επιλεγεί για την έκθεση εικονογράφων της Διεθνούς Εκθεσης της Μπολόνια, ενώ το βραβείο είναι μια επιταγή 15.000 ευρώ, η οποία στόχο έχει να προσφέρει στον νικητή την ηρεμία να δημιουργήσει, σε διάστημα ενός έτους, ένα εικονογραφημένο βιβλίο που θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά από τον ισπανικό εκδοτικό οίκο SM. Παράλληλα, οι πρωτότυπες εικονογραφήσεις θα παρουσιαστούν σε ατομική έκθεση στην έκθεση παιδικού βιβλίου της Μπολόνια, την επόμενη χρονιά.

Τη φετινή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Philip Giordano (εικονογράφος, Ιταλία), Ayami Moriizumi Cometti (Μουσείο Τέχνης Itabashi, Ιαπωνία) και Sara Rioja Gutiérrez (designer, SM Madrid, Ισπανία).

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Ελίζα Βαβούρη

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του

5: Mάρια Μπαχά

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του