Συνεργασία Roald Dahl Story Company & Netflix

 

Το Netflix, η δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία streaming, ανακοίνωσε μόλις χθες τη συνεργασία της με το ίδρυμα Roald Dahl, που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα. Από το 2019 θα μπουν σε παραγωγή τα: Ο  Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας, η συνέχειά του, το Ο Τσάρλι κι ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας, Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας, που έγινε ταινία από τον Steven Spielberg μόλις πριν από έναν χρόνο, Οι Βλακέντιοι, Ματίλντα, Το θαυματουργό φάρμακο, Αγόρι, η συνέχειά του Αγοριού, το Σόλο πορεία, Ο Πελώριος Κροκόδειλος, Ο Πέλης, η Πάρδαλη κι εγώ, Η υπέροχη ιστορία του Χένρι Σούγκαρ, Billy and the Minpins, Το Μαγικό Δάκτυλο, Ανω Λεχ (Esio Trot), Τα παλιοτέρατα  και το Rhyme Stew (σ.σ. στα αγγλικά αναφέρονται οι τίτλοι που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά).

Πρόκεται για ταινίες κινουμένων σχεδίων, η οποίες, σύμφωνα με τη χήρα του Dalh, Felicity Dahl, θα μείνουν πιστές στο όραμα και τον χαρακτήρα του συγγραφέα αλλά και στο συγγραφικό του ύφος. Οι ταινίες θα αποτελούν κοινή παραγωγή Netflix και Roald Dahl Story Company, το οποίο επιβλέπει όλες τις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές προσαρμογές των έργων του Dahl.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα για το Netflix, το οποίο ως τώρα συνεργαζόταν με την Disney. H τελευταία όμως να ανακοίνωσε πρόσφατα πως από το 2019 θα αποκτήσει τη δική της υπηρεσία streaming και θα αποσύρει τις ταινίες της από όλες τις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται ως τώρα. Η Νetflix από την πλευρά της έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή ταινιών animation, όπως η stop-motion παραγωγή του Πινόκιο από τον Guillermo del Toro (Η μορφή του νερού, Ο Λαβύρινθος του Πάνα, κ.ά.), τη βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο ταινία Maya and the Three, από τον σκηνοθέτη του Book of Life, Jorge Gutierrez, αλλά και τη διασκευή του βιβλίου της Lois Lowry The Willoughbys, σε σκηνοθεσία Kris Pearn.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Σεμινάριο: Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο

Το σεμινάριο «Πλοκή και χαρακτήρας στο παιδικό βιβλίο» είναι ένα εντατικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής για ενήλικες, που δίνει έμφαση στην τεχνική, την αισθητική και την ιδεολογική πλευρά αυτών των δύο τόσο παραμελημένων στοιχείων

Διήμερη γιορτή στην Παιδική Βιβλιοθήκη στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Το Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ για τα δικαιώματα του παιδιού, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη και το Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.