Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Συγγραφέας: Doddie Smith

Διασκευή: Peter Bently

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Steven Lenton

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Τα δαλματίας Πόνγκο και Μίσις ζουν μαζί με το ζευγάρι των Ντίαρλι στο Λονδίνο. Οι δυό τους θα αποκτήσουν 15 σκυλάκια, που όμως θέλει να αγοράσει, έχοντας πολύ κακούς σκοπούς, η Κρουέλα Ντε Βιλ. Το κλασικό έργο της Dorothy Gladys “Dodie” Smith διασκευάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του για μικρότερες ηλικίες, γίνεται ένα φανταστικό picture book και αποκτά μια εξαιρετικής αισθητικής εικονογράφηση δια χειρός Steve Lenton. Ο Βρετανός εικονογράφος (συγγραφεάς και book blogger) δημιουργεί μαζί με τον επίσης Βρετανό, συγγραφέα Peter Bently ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, χαρίζοντάς τους τη μαγεία της ιστορίας της Μίσις και του Πόνγκο, της κακιάς Κρουέλα Ντε Βιλ και των 101 σκυλιών της Δαλματίας. Κρατώντας την ουσία του πρωτότυπου κειμένου, που εκδόθηκε το 1956 (σε εικονογράφηση των Janet and Anne Grahame Johnstone), ο Bently κατορθώνει, χωρίς να χάσει καθόλου από τα βασικά στοιχεία της ιστορίας, να μεταφέρει στα παιδιά την ομορφιά της μεγάλης περιπέτειας που έζησε η Μίσις και ο Πόγνκο όταν η Κρουέλα τους έκλεψε τα κουτάβια τους.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.