Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Συγγραφέας: Doddie Smith

Διασκευή: Peter Bently

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση: Steven Lenton

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Τα δαλματίας Πόνγκο και Μίσις ζουν μαζί με το ζευγάρι των Ντίαρλι στο Λονδίνο. Οι δυό τους θα αποκτήσουν 15 σκυλάκια, που όμως θέλει να αγοράσει, έχοντας πολύ κακούς σκοπούς, η Κρουέλα Ντε Βιλ. Το κλασικό έργο της Dorothy Gladys “Dodie” Smith διασκευάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του για μικρότερες ηλικίες, γίνεται ένα φανταστικό picture book και αποκτά μια εξαιρετικής αισθητικής εικονογράφηση δια χειρός Steve Lenton. Ο Βρετανός εικονογράφος (συγγραφεάς και book blogger) δημιουργεί μαζί με τον επίσης Βρετανό, συγγραφέα Peter Bently ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, χαρίζοντάς τους τη μαγεία της ιστορίας της Μίσις και του Πόνγκο, της κακιάς Κρουέλα Ντε Βιλ και των 101 σκυλιών της Δαλματίας. Κρατώντας την ουσία του πρωτότυπου κειμένου, που εκδόθηκε το 1956 (σε εικονογράφηση των Janet and Anne Grahame Johnstone), ο Bently κατορθώνει, χωρίς να χάσει καθόλου από τα βασικά στοιχεία της ιστορίας, να μεταφέρει στα παιδιά την ομορφιά της μεγάλης περιπέτειας που έζησε η Μίσις και ο Πόγνκο όταν η Κρουέλα τους έκλεψε τα κουτάβια τους.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.