Το illustradays φέρνει στην Αθήνα ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου, και ταυτόχρονα φέρνει στην Ελλάδα το πρώτο της φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην εικονογράφηση. Ενώνει πλάσματα βγαλμένα από βιβλία και έργα Τέχνης, illustrators που ακονίζουν τα μολύβια τους, ειδικούς που μοιράζονται τα μυστικά τους με νέα ταλέντα και γονείς που ανυπομονούν να συμμετέχουν στην επόμενη δραστηριότητα μαζί με τα ανήσυχα παιδιά τους. Δραστηριότητες όπως τα illustralabs, διαδραστικά, εκπαιδευτικά εργαστήρια δηλαδή, για παιδιά όλων των ηλικιών που για φέτος ανακατεύουν super ήρωες, animation και μερικά κουτιά πίτσας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται δωρεάν στον ανοιχτό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Α. Μελίνα με συγκεκριμένο αριθμό παιδιών.

Τρία είναι τα illustralabs που θα γίνουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Στο πρώτο, έργαστήριο Doodle Art, Character Design και Εικονογράφησης, για παιδιά 11-15 ετών), διοργανώνεται από τους Imaginary Rooms και τιτλοφορείται Everyday Heroes. Μαρκαδόροι, ήρωες και ηρωίδες, doodle art: μια μοναδική εμπειρία σχεδιασμένη από τους Imaginary Rooms, ένα δημιουργικό studio, που συμμετέχει σε πολλά διαφορετικά καλλιτεχνικά projects, ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι η «αυθόρμητη έκφραση και η αυτογνωσία χτίζει τη βάση της κοινωνίας».

Η Ιρις Σαμαρτζή θα εμψυχώσει το Book or cook?, Εργαστήριο εικονογράφησης για παιδιά 6-10 ετών. Τι δουλειά έχει ένα κουτί πίτσας σε ένα εργαστήρι εικονογράφησης; Τι δουλειά έχουν οι πατάτες και τα καρότα μαζί με τα χρώματα; Τι δουλειά έχουν ο πλάστης και τα πιρούνια μαζί με τα πινέλα; Τι σχέση έχει ένα νόστιμο πιάτο με ένα βιβλίο; Ελάτε να μαγειρέψουμε…ουπς, λάθος, να φτιάξουμε μια ιστορία, μέσα σε ένα κουτί πίτσας και να την καταβροχθίσουμε!

Τέλος, στο Animate your hero! με τον Μπάμπη Αλεξιάδη, εργαστήριο Εικονογράφησης & Animation για παιδιά 7-10 ετών) θα μάθουμε ποιές είναι οι πραγματικές υπερδυνάμεις που μας κάνουν ήρωες και ηρωίδες. Ποιές από αυτές ανακαλύψαμε τον προηγούμενο καιρό; Ε, λοιπόν, όχι μόνο θα τις σχεδιάσουμε αλλά τους θα δώσουμε και κίνηση. Μέσα από την τεχνική του cut out animation, θα φτιάξουμε και μια μικρή ταινία όπου θα τα ενώσουμε όλα αυτά μαζί.

Οι ακριβείς ημερομηνίες, η φόρμα συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα. Μαζί με ένα εργαστήριο έκπληξη για νέα ταλέντα της σύγχρονης εικονογράφησης από μια διεθνή καλεσμένη του φεστιβάλ.

O Γάλλος εικονογράφος Eric Puybaret

Εκτός από τα δημιουργικά εργαστήρια όμως, το illustradays έχει και άλλα φανταστικά νέα να μοιραστεί. Όπως την ανακοίνωση του πρώτου επίσημου καλεσμένου του φεστιβάλ! Πρόκειται για τον Ερίκ Πουιμπαρέ, ο οποίος όχι μόνο θα υπογράψει τα αγαπημένα βιβλία του κοινού, αλλά θα μοιραστεί και τα μυστικά της δουλειάς του μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση, ένα illustratalk! Ακόμη, θα συμμετέχει και στην ενότητα illustraclub, μέσα από τα portfolio review sessions που θα κάνει με νέους και νέες εικονογράφους.

Το illustradays 2021: the Next Day θα πραγματοποιηθεί στις 3-12 Σεπτεμβρίου 2021 με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.