Τα μελομακάρονα της Ευτυχίας

melomakaronaΣυγγραφέας: Σόφη Κώττη

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Μίλητος

Σειρά: Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Χρονιά έκδοσης: 2006

Ηλικίες: 3+

 

Βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες υπάρχουν πολλά, Ευτυχία όμως μία. Δεν ξέρω τι μας έχει τραβήξει τόσο πολύ σε αυτό το βιβλίο, που διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται εδώ και δύο χρόνια εντός κι εκτός σεζόν. Μόνο στην παραλία δεν έχει βρεθεί ακόμα. Η ιστορία είναι η εξής: Είναι Δεκέμβριος, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ευτυχία, κλεισμένη στο ζαχαροπλαστείο της ετοιμάζεται να φτιάξει μερικά ακόμα από τα νόστιμα μελομακάρονά της. Αφού ανακατατεύει υλικά, ζυμώνει και μελώνει, πέφτει αποκαμωμένη στην καρέκλα και αποκοιμιέται. Τότε ξεκινά μια περίεργη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη μελομακάρονα που ζωντανεύουν, σκανταλιάρικα καλικατζαράκια που μπήκαν στο ζαχαροπλαστείο για να κάνουν ζημιές και ένα χρυσό σαξόφωνο. Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια αναδεικνύει την ιστορία, αφήνοντας όμως περιθώρια στον μικρό αναγνώστη/ακροατή να φανταστεί το σκηνικό, να μυρίσει τη γλυκιά μυρωδιά των μελομακάρονων που ψήνονται, ακόμα και να ακούσει τη μελωδία που βγαίνει από το μελωμένο χωνί του σαξόφωνου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.