Τα νήπια: Το σχολείο μου

Δημιουργός: Ellen Crimi-Trent.

Σειρά: Ξεδίπλωσε και παίξε

Εκδόσεις: Διόπτρα

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 3+

 

Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί για να αντέξουν όλα τα “βασανιστήρια” των μικρών χεριών πρέπει να είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας υλικά. Πρέπει να υπάρχει ένα στόρι για να κρατήσει το ενδιαφέρον τους, ενδιαφέρουσα -τουλάχιστον- εικονογράφηση χαρακτήρων, πρέπει να έχει ωραία κοπτικά, που να μπορούν να φτιάξουν μόνα τους και πολλά αυτοκόλλητα για να περάσουν αρκετή ώρα τοποθετώντας τα στις σελίδες. Το βιβλίο της Ellen Crimi-Trent είναι από τα βιβλία δραστηριοτήτων που αντέχουν στο χρόνο και δίνουν τα ερεθίσματα εκείνα που χρειάζονται για να πάρεις την ιστορία και να την πας ένα βήμα παρακάτω, καθώς σκοπός τους δεν είναι μόνο να διασκεδάσουν το παιδί, αλλά να εξάψουν την περιέργειά του και την φαντασία του, να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και να το βάλουν στη διαδικασία να αναπτύξει τις αναγνωστικές τους δεξιότητες. Στα συν, τα τέσσερα αναδιπλούμενα δωμάτια – χώροι του νηπιαγωγείου. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μια χάρτινη τσέπη στην οποία θα βρείτε τους χαρακτήρες του βιβλίου σε χοντρό χαρτόνι, τα οποία το παιδί μπορεί να βγάλει μόνο του και να στηρίξει στις χαρτονένιες βάσεις τους όπως και αρκετά αυτοκόλλητα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολλά, αλλά τόσα ώστε να γεμίσουν τις σελίδες του βιβλίου όπου χρειάζεται. Βέβαια, αν θέλατε απλώς ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα, θα μπορούσατε να βρείτε δεκάδες στην αγορά.

Το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Λύκοι στο χιόνι

Η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση της Ρωσίας, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικός Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα και αρπάζουν τη μητέρα της, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.

Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα

Μία νέα σειρά με βιβλία γνώσεων, ένα πολύτιμο εγκυκλοπαιδικό εργαλείο με την εγγύηση του Oxford University Press. Ειδικοί σε κάθε επιστημονικό πεδίο γράφουν με τρόπο κατανοητό που εισάγει τα παιδιά σε κάθε θέμα μέσα σε λίγες σελίδες.

Εκεί έξω στο διάστημα για 24 ώρες

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) και πώς είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί; Πώς κάνουν μπάνιο και πλένουν τα δόντια τους οι αστροναύτες, αφού το νερό αντί να ‘τρέχει’ αιωρείται; Τι τρώνε στο διάστημα και πώς πάνε τουαλέτα; Αλλά, γιατί υπάρχει ο ΔΔΣ; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντώνται μέσα από τις 60 σελίδες αυτού του εντυπωσιακού παιδικού βιβλίου γνώσεων.