Τα νήπια: Το σχολείο μου

Δημιουργός: Ellen Crimi-Trent.

Σειρά: Ξεδίπλωσε και παίξε

Εκδόσεις: Διόπτρα

Χρονιά έκδοσης: 2014

Ηλικίες: 3+

 

Τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί για να αντέξουν όλα τα “βασανιστήρια” των μικρών χεριών πρέπει να είναι φτιαγμένα από καλής ποιότητας υλικά. Πρέπει να υπάρχει ένα στόρι για να κρατήσει το ενδιαφέρον τους, ενδιαφέρουσα -τουλάχιστον- εικονογράφηση χαρακτήρων, πρέπει να έχει ωραία κοπτικά, που να μπορούν να φτιάξουν μόνα τους και πολλά αυτοκόλλητα για να περάσουν αρκετή ώρα τοποθετώντας τα στις σελίδες. Το βιβλίο της Ellen Crimi-Trent είναι από τα βιβλία δραστηριοτήτων που αντέχουν στο χρόνο και δίνουν τα ερεθίσματα εκείνα που χρειάζονται για να πάρεις την ιστορία και να την πας ένα βήμα παρακάτω, καθώς σκοπός τους δεν είναι μόνο να διασκεδάσουν το παιδί, αλλά να εξάψουν την περιέργειά του και την φαντασία του, να εξασκήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και να το βάλουν στη διαδικασία να αναπτύξει τις αναγνωστικές τους δεξιότητες. Στα συν, τα τέσσερα αναδιπλούμενα δωμάτια – χώροι του νηπιαγωγείου. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μια χάρτινη τσέπη στην οποία θα βρείτε τους χαρακτήρες του βιβλίου σε χοντρό χαρτόνι, τα οποία το παιδί μπορεί να βγάλει μόνο του και να στηρίξει στις χαρτονένιες βάσεις τους όπως και αρκετά αυτοκόλλητα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι πολλά, αλλά τόσα ώστε να γεμίσουν τις σελίδες του βιβλίου όπου χρειάζεται. Βέβαια, αν θέλατε απλώς ένα βιβλίο με αυτοκόλλητα, θα μπορούσατε να βρείτε δεκάδες στην αγορά.

Το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών.

Save

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.