Πορτρέτα εικονογράφων: Taryn Knight

Οι Μικρές Κυρίες όπως τις φαντάστηκε η Taryn Knight

H Taryn Knight είναι μια νέα εικονογράφος που γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν πήγε σε σχολείο, αλλά διδάχτηκε πολλά χρόνια στο σπίτι, αναπτύσσοντας από μικρή μεγάλη αγάπη για τη φύση και τον χαλαρό ρυθμό της ζωής, στοιχεία που και τα δύο αντικατοπτρίζονται στη δουλειά της. Μεγαλώνοντας την κέρδισε το σχέδιο και τα εικονογραφημένα βιβλία, ωστόσο ξεκίνησε τις σπουδές στης στη γραφιστική, κατόπιν μεταπήδησε στην ηλεκτρονική εικονογράφηση και στο τέλος επέστρεψε στην παλιά κλάσική  εικονογράφηση στο χέρι.

Πριν καταλήξει στο ύφος που της ταιριάζει, δοκίμασε πολλές διαφορετικές τεχνικές. Μόλις αποφάσισε τι θέλει να κάνει άρχισε να πειραματίζεται με επιμέρους λεπτομέρειες που ολοκληρώνουν το δικό της στυλ. Περνώντας από αυτή τη διαδικασία, μερικές φορές ένιωθε πως έχτιζε το τέρας από τον Frakenstein, συλλέγοντας στοιχεία που της άρεσαν από ταινίες ή βιβλία μετουσιώνοντάς στα στο τέλος στη δική της τεχνική.

Της αρέσει να ζωγραφίζει σκηνές της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα μια κυρία που βγάζει βόλτα το σκυλάκι της ή κάποιον που τρέχει μέσα στη βροχή, και κυρίως σκηνές από τη φύση, όπως δέντρα και φυτά. Εμπνέεται από ταινίες και βιβλία, λατρεύει τη μουσική και γενικά από τους ανθρώπους. Αγαπημένα βιβλία και θέματα ο Χάρυ Πότερ, τα Χρονικά της Νάρνια και Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Οταν νομίζει πως χάνει τη έμπνευσή της, αρκούν μικρά πορτρέτα ή ζωγραφιές λουλουδιών για να τη βοηθήσουν να την ξαναβρεί, καθώς επίσης και αρκετοί πίνακες της εποχής της Αναγέννησης. Αγαπημένες της εικονογράφοι η Mary Blair και η Claire Keane.

Oνειρεύεται πως ζωγραφίζει ένα μικρό σπιτάκι με πράσινα παράθυρα στην άκρη ενός δάσους, με βότανα κρεμασμένα γύρω γύρω, έναν λαχανόκηπο και μια μικρή βεράντα για να βλέπει τα ηλιοβασιλέματα. Ζεστά παπλώματα για τις κρύες νύχτες και ίσως μια νεράιδα να εμφανίζεται μόλις πέσει το σκοτάδι.

Ξεκίνησε να εικονογραφεί παιδικά βιβλία μόλις το 2020 με τον πρώτο τόμο της σειράς “Εmbassy of the dead” του Will Mabbitt (Walker Books US). Το 2021 εκδόθηκε ο δεύτερος τόμος και το 2022 ο τρίτος. Θα ήθελε βαθιά μέσα της μια μέρα στο βιογραφικό της να αναφέρεται ως συγγραφέας/εικονογράφος. Δουλεύει στο μικρό στούντιο που έφτιαξε μέσα στο σπίτι της, γεμάτο με σωληνάρια ακουαρέλας, κούπες με πινέλα, διάφορους θησαυρούς από τη φύση και πάντα ένα μισοτελειωμένο φλυτζάνι τσάι, το οποίο μέχρι την ώρα που θα διαβάζετε αυτό το κείμενο, θα έχει σίγουρα κρυώσει…

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

5: Βασίλης Κουτσογιάννης

Κάθε μήνα ένας Έλληνας εικονογράφος γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του εικονογραφημένα βιβλία, καινούρια ή παλιά,

5: Ελίζα Βαβούρη

Κάθε μήνα ένας εικονογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα γράφει στην “Κόκκινη Αλεπού” για τα πέντε πιο αγαπημένα του