Τέσσερα νέα παιδικά βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Τέσσερα καινούρια βιβλία μας έρχονται από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου και τα τέσσερα εικονογραφημένα για μικρά παιδιά, δύο ελληνικά και δύο μεταφρασμένα. Στα ελληνικά περιμένουμε το Πες τα λόγια σου, Μαξ! της Μαρίας Ρουσάκη σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση, με πρωταγωνιστή το μικρό μαύρο πρόβατο που γνωρίσαμε στο Κουρέψου, Μαξ! και το Η μέρα που ο Αγκαθούλης συνάντησε το Φίδι της Μαριέλας Μ. Μαργαρίτη, σε εικονογράφηση Αργυρώς Παπαδάκη. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παραμύθι μιας νέας σειράς βιβλίων με πρωταγωνιστές μικρά ζώα και έντομα που ζουν απίστευτες περιπέτειες. Όλες οι ιστορίες είναι δοσμένες με χιούμορ, σε έμμετρο λόγο και καταλήγουν σε ένα ιδιαίτερο μήνυμα όπως συναντάται στους μύθους του Αισώπου.

Στα μεταφρασμένα περιμένουμε το Πού είμαστε; της Laura Ertimo, ένα βιβλίο γνώσεων για μικρά παιδιά, με ιδιαίτερη εικονογράφηση σαν παιδική ζωγραφιά που δημιουργεί οικειότητα στο παιδί, ενώ παράλληλα του προσφέρει βασικές γνώσεις για τον κόσμο και το σύμπαν με πολύ απλά λόγια σε εικονογράφηση Riika Pulkinen. Τέλος, Η ιστορία μιας τρύπας της Kelly Canby είναι ένα βραβευμένο χιουμοριστικό βιβλίο. που υπόσχεται να διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες και να ενισχύσει την παρατηρητικότητα και τη διάθεσή τους για εξερεύνηση. Η Canby είναι η συγγραφέας και εικονογράφος της Σκοτεινούπολης, που αγαπήθηκε ακαριαία από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την Ιστορία μιας τρύπας, που προδημοσιεύουμε.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.