Θεσσαλονίκη: Εργαστήριο αφιερωμένο στο έργο της Κουσάμα

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στις 11.30 στο DADOO θα γίνει ένα εικαστικό εργαστήρι αφιερωμένο στη μεγαλύτερη εν ζωή καλλιτέχνιδα, τη Γιαπωνέζα Γιαγιόι Κουσάμα.

Η εικαστικός, printmaker και εκπαιδευτικός Ισιδώρα Παπαδούλη με αφορμή το βιβλίο τέχνης για παιδιά με τίτλο «Γιαγιόι Κουσάμα, από εδώ μέχρι το άπειρο» από εκδόσεις Μέλισσα, θα προσκαλέσει τα παιδιά να εξερευνήσουν παρέα τον μαγικό «άπειρο» κόσμο της μεγάλης δημιουργού.

Στη συνέχεια, αφού παρατηρήσουν διάσημα έργα της στο βιβλίο όπως η πασίγνωστη κίτρινη κολοκύθα με τις μαύρες βούλες, το Obliteration Room και την παλέτα σε λευκό και κόκκινο θα εντοπίσουν στο χώρο υλικά και ερεθίσματα για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, τη δική τους συνεισφορά στον πουά κόσμο της κυρίας Κουσάμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

To πρώτο βιβλίο γνώσεων από τoν Chris Haughton έρχεται τον Σεπτέμβριο

Το πρώτο βιβλίο γνώσεων του συγγραφέα και εικονογράφου των μπεστ σέλερ “Χάθηκα!”, “Ωχ, όχι Τζορτζ” και “Σσσ, έχουμε σχέδιο”, Chris Haughton, έρχεται τον Σεπτέμβριο από τον εκδοτικό DK Kids (Dorling Kindersley) και εξερευνά την ιστορία της πληροφορίας καθόλη τη διάρκεια της ανθρώπινης πορείας.

“Το αγόρι στο θεωρείο” στη λίστα της IBBY

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το αγόρι στο θεωρείο” συμπεριλήφθηκε στη λίστα της ΙΒΒΥ ως ένα από τα 20 βιβλία της παγκόσμιας παραγωγής που ο φορέας θεωρεί ότι αξίζουν να μεταφραστούν.