Τικ Τακ Χριστούγεννα

Συγγραφέας: Δέσποινα Πετρή

Εικονογράφηση: συλλογικό έργο του εκδοτικού

Εκδόσεις: Λιβάνη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 3+

 

Τα Χριστούγεννα είναι από αυτές τις γιορτές που δεν αξίζει να τις περνάμε μόνοι μας. Ο ρολογάς της ιστορίας, έχει απορροφηθεί τόσο πολύ από τη δουλειά του και τα μαστορέματά του που δεν έχει καταλάβει καν πως έχει για παρέα έναν ποντικό. Ο ποντικός όμως νιώθει πολύ μόνος: ο ρολογάς δεν ξέρει πως υπάρχει, η γάτα του σπιτιού τους έχει αφήσει και ο ποντικός το μόνο που κάνει για να γεμίσει τις ώρες του είναι να τρώει και να τρώει και να τρώει. Ωσπου στο σπίτι φτάνει ένα ρολόι για επισκευή, ένα ρολόι που πάνω του έχει μια διακοσμητική χιονόμπαλα κι ένα δέντρο. Μα τι φανταστική ιδέα: θα βγάλει το δέντρο από τη γυάλινη φυλακή του και θα το στολίσει κι έτσι θα δώσει στον ρολογά να καταλάβει ένα πολύτιμο μάθημα.

Save

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;