Το αγόρι με τη βαλίτσα

Κείμενο: Μάικ Κένι

Διασκευή: Ξένια Καλογεροπούλου

Εικονογράφηση: Βασίλης Σελιμάς

Εκδόσεις: Πατάκη

Χρονιά έκδοσης: 2016

Ηλικίες: 9+

 

Ο Ναζ είναι ένα αγόρι που ονειρεύεται να μοιάσει στον Σεβάχ τον Θαλασσινό, να ταξιδέψει σε χώρες μακρινές,  να δει καινούργιους τόπους και να ζήσει περιπέτειες. Η ζωή του τού επεφύλαξε μία περιπέτεια, τη μεγαλύτερη ίσως. Ο Νάζ πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι του που τόσο αγαπά και μαζί με την οικογένειά του να ψάξει να βρει ένα μέρος πιο ασφαλές. Θέλουν να πάνε στο Βερολίνο, εκεί που μένει ήδη ο μεγάλος του αδερφός και να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή τη ζωή τους. Ομως το ταξίδι δεν εξελίσσεται έτσι όπως το έχει φανταστεί, έτσι όπως το έχει ζήσει μέσα από την ιστορία του Σεβάχ.

Ο Μάικ Κένι έγραψε το κείμενο αυτό το 2004. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο θεατρικό έργο που έχει ανέβει σε πολλές θεατρικές σκηνές κι έχει καθηλώσει εκατοντάδες παιδιά και έφηβους. Πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, το προσφυγικό, αν και γράφτηκε σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ανατολή δεν έχει φτάσει στα σημερινά επίπεδα και οι προσφυγικές ροές ήταν ακόμα λιγοστές σε σχέση με το τι ακολούθησε το 2015. Η Ξένια Καλογεροπούλου, γνωστή και αγαπημένη θεατρική -κι όχι μόνο- συγγραφεάς, πήρε το κείμενο του Κένι και το διασκεύασε έτσι ώστε να γίνει ένα λογοτεχνικό κείμενο, ένα βιβλίο. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που κρατάμε στα χέρια μας. Η έκδοση συμπληρώνεται από την εξαιρετική εικονογράφηση, τα γεμάτα ένταση και αλληγορία ασπρόμαυρα σχέδια του ζωγράφου Βασίλη Σελιμά.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ντετέκτιβ Ελεφάντων

Το “Ντετέκτιβ Ελεφάντων” του Ged Adamson είναι μία διασκεδαστική ιστορία για μικρά παιδιά με στοιχεία μυστηρίου που πραγματεύεται την φιλία