Το αρχηγείο

Συγγραφέας: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Εικονογράφηση: Marcela Calderon

Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Η Δήμητρα και ο Μάνος ετοιμάζονται για να κατακτήσουν το παλιό κτίριο στην άκρη της πόλης, εκεί που οι γονείς τους τους είχαν απαγορεύσει να πάνε. Πότε άκουσαν όμως εκείνοι τους γονείς; Ποτέ! Μπροστά η Δήμητρα, πίσω ο Μάνος που είναι και πιο μικρός, υψώνουν τα σπαθιά τους και ξεκινούν να πάρουν πίσω το αρχηγείο τους! Ομως ο δρόμος είναι δύσβατος και κρύβει πολλές παγίδες και ο Μάνος δεν προσέχει και πληγώνεται από τις δηλητηριασμένες ατσάλινες ρόδες. Τώρα η Δήμητρα πρέπει να τρέξει να βρει το αντίδοτο, να διασχίσει βουνά και να βρει το διαμαντένιο βότσαλο που θα σώσει τον αδερφό της. Σύμμαχός της ο γίγαντας Τζον, που με τις τεράστιες δρασκελιές του θα την οδηγήσει με ασφάλεια πίσω από το δωδέκατο ηφαίστειο, εκεί που κρύβεται το αντίδοτο που θα σώσει τον Μάνο.

Δυό αδέρφια, ένα αρχηγείο που πρέπει να πάρουν πάση θυσία πίσω, μια υπέροχη ιστορία που μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να έχει γράψει. Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έχει ένα τεράστιο ατού: καταφέρνει να διατηρεί στα 25 της χρόνια αμείωτη τη φαντασία της, όπως τότε που ήταν πολύ μικρή, και μπορεί και γράφει τόσο ζωντανά και τόσο γλαφυρά, ώστε μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζει όλες εκείνες τις φαντασικές σκηνές που στήναμε με αδέρφια και με φίλους. Σκηνές με μάχες επικές και εχθρούς απαίσια τέρατα, βούνα απάτητα και ηφαίστεια που ξερνανε καυτή λάβα. Κι όλες στημένες μέσα στα μικρά παιδικά μας δωμάτια. Ενα βιβλίο που μιλάει για την αδερφική αγάπη, αλλά και τη μαγεία της φαντασίας που κρύβουμε όλοι μέσα μας, αλλά που μόνο ως μικρά παιδιά μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερη.

Αγοράζοντας το βιβλίο μπορείτε, σκανάροντας τον QR CODE με το κινητό σας, να ακούσετε την αφήγηση του παραμυθιού.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Υπάρχει ζωή μέσα στη μύτη σου;

Στο βιβλίο αυτό που κρατάμε στα χέρια μας, με τα φωτεινά, έντονα χρώματα και το μαλακό εξώφυλλο, μαθαίνουμε τα πάντα (ή κάνουμε μια καλή αρχή στο μαθάνουμε τα πάντα) γύρω από τους πολλές φορές αόρατους στο γυμνό μάτι μικροοργανισμούς με τους οποίους συμβιώνουμε.

O μικρός μαχητής

Ενα βιβλίο για τη δημιουργία του ανθρώπου και την εξέλιξη του εμβρύο από τη στιγμή της σύλληψης ως και μετά τη γέννησή του. Ενα βιβλίο για τους μικρούς εκείνους μαχητές της ζωής, που με δυσκολία κατάφεραν να γατζωθούν από τα τοιχώματα της μήτρας, να βρουν ένα ασφαλές σημείο και να μεγαλώσουν, ώσπου να γίνουν μωρά και να βγουν στον κόσμο.

Το δώρο του παππού

Η Κάρμεν ζει με τον μπαμπά της και τη μαμά της, όμως συχνά επισκέπτεται τον αγαπημένο της παππού, ο οποίος αγαπά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις εφευρέσεις. Δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο: παλιά μοτέρ, παλιές καρέκλες, παλιά υφάσματα μέχρι και παλιά φτερά ποδηλάτου. Αυτός είναι ο παππούς της, που της έχει φτιάξει και τον Τάλω, ένα ρομπότ που την ακουλουθεί όπου πάει, φτιαγμένος κι αυτός από παλιά πράγματα. Το πρόβλημα της Κάρεν όμως, δεν είναι ούτε οι γονείς της, ούτε ο Τάλως*, ούτε φυσικά ο παππούς της. Το πρόβλημά της είναι το μάθημα της Ιστορίας και ένας κακός βαθμός που πήρε σε ενα διαγώνισμα.