Το χαμένο βιβλίο

To φεστιβάλ BOOKPOINTS – Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, σας προσκαλεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στην πιο απρόβλεπτη σκυταλοδρομία δημιουργικής γραφής, στην Ιστορία του Χαμένου Βιβλίου.

Ο μικρός Θοδωρής κάθε μέρα ρωτούσε τη βιβλιοπώλισσα στο μικρό βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του και κάθε μέρα έπαιρνε την ίδια απάντηση, το νέο βιβλίο του αγαπημένου του συγγραφέα δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη. Εκείνη την ημέρα όμως, η βιβλιοπώλισσα τον περίμενε με ένα μικρό πακέτο. Ναι, ήταν το βιβλίο του και μάλιστα με προσωπική αφιέρωση του συγγραφέα, δώρο για τη γιορτή του! Ο Θοδωρής το έβαλε στην τσάντα του και πήρε τον δρόμο για το στο σπίτι του. Λίγες ώρες μετά, στην ησυχία του δωματίου του, ανοίγει επιτέλους την τσάντα του και διαπιστώνει πως το βιβλίο έχει γίνει άφαντο! Η πιστή του φίλη Λυδία, βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί ξεκινούν την αναζήτηση του πολυπόθητου βιβλίου… Η συνέχεια της ιστορίας βρίσκεται μονάχα στην φαντασία των παιδιών που όλα μαζί, σε διαφορετικά βιβλιοπωλεία της πόλης, θα γίνουν συγγραφείς της πιο απρόβλεπτης περιπέτειας μυστηρίου!

Τι θα γίνει:

Η Ιστορία του Χαμένου Βιβλίου ξεκινά να γράφεται στο βιβλιοπωλείο Mind the Book στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης από τους μικρούς/-ές συγγραφείς που θα το επισκεφτούν. Έπειτα, μεταφέρεται από βιβλιοπωλείο σε βιβλιοπωλείο, όπου καινούριοι μικροί/-ές συγγραφείς συνεχίζουν την ιστορία από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι. Αφού όλοι και όλες βάλουν το λιθαράκι τους στην πλοκή, η ιστορία θα φτάσει μέχρι τις Βιβλιο…ιδέες στην Καλαμαριά για να γραφτεί το τελευταίο κεφάλαιο που μας φέρνει ένα βήμα πριν τη λύση του μυστηρίου…

Το πρόγραμμα της σκυταλοδρομίας:                    

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

10:00              Mind the Book (25ης Μαρτίου 93, Εύοσμος, τ. 2310 747090)

11:30             Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία, τ. 2310 690314)

13:00              Ονειροπαγίδα (Β. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο, τ. 2310 698814)

15:00              Νους & γνώση (Νικ. Πλαστήρα 9, Χαριλάου, 2310 907422)

16:30              Κάτι γίνεται (Γεωργίου Παπανδρέου 27, τ. 2310 846790)

18:00             Πράσινο σύννεφο (Πασαλίδη 40, Καλαμαριά, τ. 2310 454050)

19:30              Βιβλιο…ιδέες (Στρ. Σαράφη 67, Καλαμαριά, τ. 2315 317733)

Ηλικίες: 6+

Διάρκεια: 1 ώρα

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

Την υπόθεση ερευνούν οι επιθεωρητές

Μαρία Παπακωνσταντίνου (Mind the Book), Σωτήρης Γάκος (Νους & γνώση, Παραμυθούπολη), Μίνα Γκρέκα (Ονειροπαγίδα, Κάτι γίνεται), Ελίζα Νικητοπούλου & Γεωργία Σεβαστίδου (Πράσινο σύννεφο) και Δανάη Τανίδου (Βιβλιο…ιδέες)

Τα γεγονότα αναμεταδίδει λεπτό προς λεπτό ο ρεπόρτερ από τις Πυγολαμπίδες, ενώ την αναζήτηση του Χαμένου Βιβλίου υποστηρίζει η Κόκκινη Αλεπού.

Όμως έχει και συνέχεια…Οι μικροί συγγραφείς θα συναντηθούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη και όλοι μαζί θα γράψουν τον επίλογο της απίθανης ιστορίας του Χαμένου Βιβλίου!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Διαβάζω και μαθαίνω με την Peppa Pig

Μια νέα, βραβευμένη σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Πέππα ήρθε για να εμπλουτίσει την ήδη πλούσια γκάμα βιβλίων που