Το Ελαφοκάραβο

Συγγραφέας: Ντάσκα Σλέιτερ

Εικονογράφοι: Αδερφοί Φαν

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 5+

 

Ο Μάρκο, μια μικρή αλεπού, έχει πολλές απορίες που όμως ως τώρα κανείς δεν έχει μπορέσει να του τις λύσει. Οι άλλες αλεπούδες δεν μπορούν να του απαντήσουν ούτε να τον καταλάβουν κι έτσι εκείνος θα πάρει τον δρόμο για το λιμάνι ακριβώς την ώρα που φτάνει το περίεργο καράβι με το ακόμα πιο περίεργο πλήρωμα. Τρία πανέμορφα ελάφια θα αποβιβαστούν από το ελαφοκάραβό τους αναζητώντας ικανό πλήρωμα για να τους οδηγήσει στο νησί με το ψηλό χορτάρι και τα δέντρα γεμάτα καρπούς. Ο Μάρκο μπορεί να μην ξέρει τίποτα από πλοία, ξέρει όμως πως ψάχνει απαντήσεις στις αμέτρητες ερωτήσεις του και αυτή είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρει αυτό που αναζητά. Μαζί του θα επιβαβαστεί κι ένα σμήνος πεινασμένα για περιπέτειες περιστέρια κι όλοι μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο άγνωστο.

Το Ελαφοκάραβο της Αμερικανίδας Dushka Slater είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτειες, αναπάντητες ερωτήσεις για τον απέραντο κόσμο και υπέροχες απαντήσεις για τη φιλία, με πρωταγωνιστές τρία ελάφια, μια αλεπού και τέσσερα περιστέρια. Το γεμάτο απρόοπτα ταξίδι τους θα τους γεμίσει με εμπειρίες και θα τους μάθει πολλά για τις ικανότητές τους, τα θέλω τους και τα μπορώ τους, ενώ θα τους εφοδιάσει με τα χρειώδη για τις επόμενες εξορμήσεις τους. Ενα όμορφο βιβλίο, με ακόμα πιο όμορφη εικονογράφηση από τα χεράκια των Καναδών αδερφών Fan, Eric και Terry.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ο πόλεμος

Η επικαιρότητα φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τη λέξη «πόλεμος». Εμείς οι μεγάλοι στο άκουσμά της κατακλυζόμαστε από εικόνες φρίκης, συναισθήματα φόβου και απελπισίας, κορμιά και ψυχές καταρρακωμένες από το τέρας αυτής της καταστροφής. Μοιραία, λοιπόν, εγείρει την περιέργεια των παιδιών και ρωτάνε «τι είναι ο πόλεμος;»

Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα

Τα μεγάλα συναισθήματα των μικρών παιδιών είναι το αντικείμενο του βιβλίου «Μεγάλα μεγάλα συναισθήματα» . Όποιος δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με ένα τετράχρονο που κλαίει γοερά γιατί έχασε το παιχνίδι του, δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν μεγάλα συναισθήματα μικρών παιδιών.

Πώς να καλλιεργήσεις μονόκερους

Ένα κοριτσάκι ψάχνει δώρο για τη γιαγιά του. Αγαπά πολύ τα φυτά, επομένως η Σάρα ψάχνει για ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό για τα γενέθλιά της. Ποιο καλύτερο μέρος να το βρει, από τον Ανθόκηπο με τα μαγικά φυτά;