Το μικρό Γιατί

 

Συγγραφέας – εικονογράφος: Jonny Lambert

Εκδόσεις: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ενα μικρό, ανήσυχο και περίεργο ελεφαντάκι είναι ο ήρωας της ιστορίας που έγραψε και εικονογράφησε ο Jonny Lambert. Ενα ελεφαντάκι που ζει με τη μαμά του και το κοπάδι τους στην αφρικανική σαβάνα και όλο κάνει ερωτήσεις καθώς ταξιδεύουν όλοι μαζί. Γιατί να μην έχει τεράστια κέρατα σαν τον βούβαλο για να τον σέβονται όλοι; Γιατί να μην έχει ψηλά και λεπτά πόδια σαν της καμηλοπάρδαλης, να φτάνει και τα πιο ψηλά και τρυφερά φύλλα στα δέντρα; Γιατί να μην έχει τόσο όμορφο τρίχωμα σαν της λεοπάρδαλης; Γιατί να μην έχει τόσο μεγάλα και δυνατά σαγόνια σαν του κροκόδειλου; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Μέχρι που η μαμά του θα του εξηγήσει την ομορφιά του να είμαστε ο εαυτός μας. Μια ιστορία που εξηγεί μέσα από την περιπέτεια του μικρού ελέφαντα όλα εκείνα τα “γιατί δεν είμαι σαν τον άλλον;” που μας ταλανίζουν από πολύ μικρή ηλικία και την αξία του να είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Προδημοσίευση: Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού

Από το Μαχνάταν, στη Ρουμανία και από εκεί στη μακρινή Ιαπωνία, για να γυρίσουμε στη γειτονιά μας, στην Ιταλία και να κάνουμε μια στάση στη Γαλλία, με αφορμή το νέο βιβλίο της σειράς “Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας”. Το έκτο βιβλίο με τίτλο “Το μεσαιωνικό κάστρο και οι γίγαντες του Ουρανού” είναι γραμμένο από την Άννα Κοντολέων και εικονογραφημένο, όπως όλα της σειράς, από τη Λίλα Καλογερή.

Χάθηκα

Στο εξώφυλλο του βιβλίου μια πολική αρκούδα στέκεται κάτω από τεράστιους ουρανοξύστες, που προοπτικά φεύγουν για να σμίξουν στον ουρανό, και κοιτάει επίμονα έναν χάρτη της μεγαλούπολης, κάτω από τον τίτλο «Χάθηκα».

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2023

Κάθε χρόνο η “Κόκκινη Αλεπού” ανακοινώνει τη λίστα με τα βιβλία που ξεχώρισε, με εκδόσεις από όλες τις κατηγορίες του παιδικού. Για το 2023 ξεχωρίσαμε 24 βιβλία, από ολες τις κατηγορίες του παιδικού βιβλίου: εικονογραφημένο, παιδικό, εφηβικό-νεανικό, γνώσεων.