Το μικρό λυκάκι φροντίζει το δάσος

Συγγραφέας – εικονογράφος: Antoon Krings

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ο Γάλλος Antoon Krings επιστρέφει με το λυκάκι του και ακόμα μία περιπέτεια στο δάσος. Αυτή τη φορά ο ήρωας της ιστορίας παρέα με τη φίλη του θα κληθούν να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι δίποδοι επισκέπτες. Τα δύο λυκάκια θα καθαρίσουν τον χώρο που ζουν και παίζουν, δίνοντας το παράδειγμα και στα άλλα ζωάκια του δάσους, ενώ φτάνοντας στη χωματερή για να αφήσουν τα σκουπίδια που μάζεψαν θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς, ανταμοιβή των κόπων τους! Ενα γλυκό παραμύθι για τον σεβασμό στη Γη και την οικολογία, με κεντρικό ήρωα ένα λυκάκι που αναλαμβάνει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για τον κακό λύκο των παραμυθιών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Η μπάλα

Ο Αλέξης Κυριτσόπουλος είναι φιδωλός στις λέξεις του, χαρίζει όμως πλουσιοπάροχα τις εικόνες και τις ζωγραφιές του. Ξαναδιηγείται την ιστορία του Μπαχαριάν, αυτή που του μετέφερε η σύζυγός του Χριστίνα, και δημιουργεί ένα μοναδικό εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους. Κι εκεί κρύβεται η μαγεία του και η ομορφιά του. Γιατί οι ιστορίες δεν έχουν ηλικία και ο Κυριτσόπουλος το γνωρίζει αυτό.

Η τελεία

Η Τελεία του Peter Reynolds είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει. Το έχουν διαβάσει και αγαπήσει τόσα πολλά παιδιά που εδώ και μερικά χρόνια, το βιβλίο του Αμερικανού δημιουργού έχει και τη δική του Παγκόσμια Ημέρα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου.