Το μικρό λυκάκι φροντίζει το δάσος

Συγγραφέας – εικονογράφος: Antoon Krings

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Χρονιά έκδοσης: 2017

Ηλικίες: 3+

 

Ο Γάλλος Antoon Krings επιστρέφει με το λυκάκι του και ακόμα μία περιπέτεια στο δάσος. Αυτή τη φορά ο ήρωας της ιστορίας παρέα με τη φίλη του θα κληθούν να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι δίποδοι επισκέπτες. Τα δύο λυκάκια θα καθαρίσουν τον χώρο που ζουν και παίζουν, δίνοντας το παράδειγμα και στα άλλα ζωάκια του δάσους, ενώ φτάνοντας στη χωματερή για να αφήσουν τα σκουπίδια που μάζεψαν θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς, ανταμοιβή των κόπων τους! Ενα γλυκό παραμύθι για τον σεβασμό στη Γη και την οικολογία, με κεντρικό ήρωα ένα λυκάκι που αναλαμβάνει να μας κάνει να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για τον κακό λύκο των παραμυθιών.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ

Ούτε στο όνειρό σας!

Συγγραφέας-εικονογράφος: Beatrice AlemangaΜετάφραση: Φίλιππος ΜανδηλαράςΕκδόσεις: ΠατάκηΧρονιά έκδοσης: 2023Ηλικίες: 3+, 5+ Το αιώνιο πρόβλημα με τα παιδιά και τα σχολεία: κανένα

Σειρά: Γιατί ξεχώρισα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα μας έρχεται μια νέα σειρά χαρτονένιων βιβλίων, που απευθύνονται σε μικρά σε ηλικία παιδιά και περιλαμβάνουν μικρές βιογραφίες σπουδαίων ανθρώπων, που με το έργο τους άλλαξαν τον κόσμο.